24ωρη απεργία και συλλαλητήριο της ΑΔΕΔΥ




Πανελλαδική 24ωρη απεργία στο Δημόσιο και συλλαλητήριο στις 11 το πρωί, στην πλατεία Κλαυθμώνος, πραγματοποιεί σήμερα η ΑΔΕΔΥ, κατά του μέτρου της διαθεσιμότητας και ενδεχόμενων απολύσεων στο Δημόσιο, με αφορμή τη συζήτηση στη Βουλή του νομοσχεδίου του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Σε ανακοίνωσή της η ΑΔΕΔΥ μιλά για «επίθεση στα εργασιακά δικαιώματα και τις κατακτήσεις των εργαζομένων» και τονίζει ότι «η τρόικα ζητεί νομοθετική ρύθμιση του δικαιώματος των εργοδοτών για ανταπεργία (lockout), κατάργηση τριετιών και περαιτέρω μείωση του κατώτερου μισθού».

Προσθέτει, ακόμη, ότι «οι εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της ΕΚΤ και του ΔΝΤ απαιτούν, παράλληλα, να προωθηθεί αντεργατική ρύθμιση που θα δημιουργεί ανυπέρβλητα εμπόδια στη διαδικασία κήρυξης απεργίας από τα συνδικάτα με πρόσχημα την ύπαρξη πλειοψηφίας επί του συνόλου των εργαζομένων του κλάδου».

Στην απεργία συμμετέχει η ΠΟΕ – ΟΤΑ, η οποία θα πραγματοποιήσει προσυγκέντρωση στις 10:30 το πρωί, έξω από τα γραφεία της Ομοσπονδίας (Πλατεία Καραϊσκάκη-Καρόλου 24-Αθήνα), η ΟΛΜΕ, οι νοσοκομειακοί γιατροί και οι δικαστικοί υπάλληλοι.

Υπενθυμίζεται ότι η ΑΔΕΔΥ έχει εξαγγείλει 48ωρη απεργία την Τετάρτη 19 Μαρτίου και την Πέμπτη 20 Μαρτίου.

Πηγή: ANA-MPA – Φωτογραφία αρχείου Έθνος (ethnos.gr)

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: