Το δεύτερο εξάμηνο του έτους η υποβολή προσφορών για υδρογονάνθρακες




Η Ελλάδα σχεδιάζει να απευθύνει πρόσκληση για την υποβολή προσφορών σχετικά με τις έρευνες για υδρογονάνθρακες (πετρέλαιο και φυσικό αέριο) στο Ιόνιο Πέλαγος και νοτίως της Κρήτης, το δεύτερο εξάμηνο του έτους, σύμφωνα με συνέντευξη που παραχώρησε στον Paul Tugwell του BLOOMBERG Greece Plans Oil Search Invite in Second Half, Official Says») η πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Υδρογονανθράκων, Σοφία Σταματάκη.

Η Ελλάδα, σύμφωνα με την κα Σταματάκη, έχει θέσει ως στόχο, με χρονικό ορίζοντα τον Ιούνιο, την αποστολή της πρόσκλησης ενδιαφέροντος προς δημοσίευση στην επίσημη εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η πρόσκληση θα περιλαμβάνει όλους τους όρους και τις λεπτομέρειες, όπως επίσης τα απαιτούμενα έγγραφα και τον χάρτη των προς έρευνα κοιτασμάτων. 

«Μετά τη δημοσίευση της πρόσκλησης, η οποία γίνεται εντός δύο ή τριών μηνών, ξεκινάει η περίοδος υποβολής των προσφορών, η οποία θα διαρκέσει το λιγότερο τρεις μήνες» επεσήμανε η κα Σταματάκη εκφράζοντας παράλληλα την αισιοδοξία της καθώς σε πρόσφατη έκθεση στο Χιούστον οι πετρελαϊκές εταιρείες χαρακτήρισαν ως «εξαιρετική» την ποιότητα των στοιχείων.

Η Ελλάδα θα παρουσιάσει τα στοιχεία από τις σεισμικές έρευνες στη διάσκεψη Appex Global 2014 που διοργανώνεται στο Λονδίνο (11-13 Μαρτίου) από την American Association of Petroleum Geologists.

http://www.bloomberg.com/news/2014-02-13/greece-plans-oil-search-invite-in-second-half-official-says.html

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Το πλοίο της νορβηγικής εταιρείας PGS, το οποίο θα πραγματοποιήσει της σεισμικές έρευνες για υδρογονάνθρακες στο Ιόνιο Πέλαγος.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: