Στυλιανίδης για ΔΗΚΟ: Απαραίτητη η ενότητα




Ύστερα από αιτήματα από πλευράς ΜΜΕ προς το Γραφείο του Κυβερνητικού Εκπροσώπου για σχόλιο επί της χθεσινής απόφασης του Εκτελεστικού Γραφείου του Δημοκρατικού Κόμματος, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Χρήστος Στυλιανίδης αναφέρει τα ακόλουθα:

“Η Κυβέρνηση σέβεται τις εσωτερικές διαδικασίες όλων των πολιτικών κομμάτων και ως θέμα αρχής δεν αναμιγνύεται σ’ αυτές. Αναμένουμε την ολοκλήρωση των διαδικασιών, όπως έχουν δρομολογηθεί στο Δημοκρατικό Κόμμα, για οποιεσδήποτε περαιτέρω αποφάσεις.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης, ο οποίος είναι και εκ του Συντάγματος ο θεματοφύλακας της σταθερότητας στη χώρα, παραμένει αποφασισμένος να διασφαλίσει αυτή τη σταθερότητα, με στόχο – μετά και τις σαφείς θετικές ενδείξεις για την οικονομία- να συνεχίσει στο δρόμο της ολοκληρωμένης επανεκκίνησης της οικονομίας και ταυτόχρονα να συνεχίσει τις προσπάθειές του για εξεύρεση λύσης στο εθνικό θέμα.

Τονίζεται για μια ακόμη φορά ότι, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας παραμένει απολύτως συνεπής στα συμφωνηθέντα που απορρέουν από το κυβερνητικό πρόγραμμα το οποίο συνήψε με τις πολιτικές δυνάμεις που συνέβαλαν στην εκλογή του και θα συνεχίσει να τιμά και να εφαρμόζει πλήρως τα συμφωνηθέντα αυτά.

Στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε πρόσφατα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει  με απόλυτη τεκμηρίωση απευθυνθεί στον κυπριακό λαό διασαφηνίζοντας το περιεχόμενο του κοινού ανακοινωθέντος. Επί τούτου έχει παραθέσει λεπτομερώς τόσο τις δύο γνωματεύσεις έγκυρων νομικών των Πανεπιστημίων Oxford και Cambridge όσο και τις θέσεις της νομικής ομάδας στήριξης του διαπραγματευτή η οποία προέρχεται από το σύνολο του πολιτικού και κομματικού φάσματος του τόπου.

Το κοινό ανακοινωθέν δεν αποτελεί τη λύση του Κυπριακού, αλλά μόλις την αρχή μιας σκληρής διαπραγματευτικής διαδικασίας, για την οποίαν η ενότητα και η συλλογικότητα των πολιτικών δυνάμεων είναι απαραίτητη.

Για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και την Κυβέρνηση, αυτή η συλλογικότητα και η ενότητα λαού και πολιτικής ηγεσίας θα διαφυλαχθούν ως κόρη οφθαλμού.”

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: