Πρόβλημα για την Ελβετία το δημοψήφισμα για την μετανάστευση – Αναφορά και στην Ελλάδα




Αναφορικά με τη θετική ψήφο που έδωσαν οριακά οι Ελβετοί στο δημοψήφισμα για το τέλος της μαζικής εισροής μεταναστών, ο Anthony Faiola επισημαίνει ότι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι προειδοποίησαν ότι η ψήφος αυτή θα απειλήσει ενδεχομένως την πρόσβαση της Ελβετίας σε 500 εκατομμύρια καταναλωτές στην ΕΕ, η οποία εκτείνεται από την Ελλάδα στην Ιρλανδία και από τη Λεττονία στην Πορτογαλία.

Η ανταπόκριση του Anthony Faiola από το Βερολίνο  δημοσιεύθηκε στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας WASHINGTON POST, με τίτλο «Swiss vote to limit foreign workers captures growing European fears about immigration».

Στο δημοσίευμα αναφέρεται ακόμη ότι οι δεινές οικονομικές περίοδοι συνεχίζονται στο μεγαλύτερο μέρος της Ευρώπης, ως αποτέλεσμα της πολυετούς κρίσης χρέους, αφήνοντας τους μετανάστες από τη Βρετανία έως την Ελλάδα εκτεθειμένους στη λαϊκή οργή.

Στην Αθήνα, συγκεκριμένα, προσθέτουν οι ανταποκριτές, οι παραστρατιωτικές ομάδες της ΧΑ έχουν ξεκινήσει μάχες στους δρόμους της ελληνικής πρωτεύουσας κατά των μεταναστών, επιδιδόμενες σ΄έναν αριθμό καταγεγραμμένων επιθέσεων.

http://www.washingtonpost.com/world/europe/swiss-vote-to-limit-foreign-workers-captures-growing-european-fears-about-immigration/2014/02/10/e0dfd354-9254-11e3-b3f7-f5107432ca45_print.html

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: