Πρωταρχική ευθύνη έχουν οι δικοί μας

Του Πανίκου Παναγιώτου

Ο κόσμος της Κύπρου υποφέρει διαχρονικά εξαιτίας ανεπαρκειών, ηλιθιοτήτων και προδοσιών των ηγεσιών του. Πρόκειται για φαινόμενο που ταλανίζει αρκετά κράτη, αλλά στην περίπτωση της μικρής μας πατρίδας ξεπέρασε κάθε όριο.

Ο εδαφικός ακρωτηριασμός του ’74 και οι τραγικές συνέπειες της εισβολής και κατοχής του Αττίλα ήταν το αποκορύφωμα μυωπικών πολιτικών και παράνομων ενεργειών στο εσωτερικό μέτωπο, δίνοντας τη δυνατότητα στους ξεπουλημένους χουντικούς της Αθήνας να επιτελέσουν το έγκλημά τους.

Η οικονομική εκτέλεση του 2013 ήταν το αποτέλεσμα σωρεία λαθών, άγαρμπων χειρισμών και μεγάλων σκανδάλων σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα. Όπως ο Μακάριος στάθηκε ανήμπορος μπροστά στην επερχόμενη τραγωδία και παρά τις προειδοποιήσεις δεν έλαβε εκείνα τα μέτρα που φαίνεται ότι θα μπορούσαν να απέτρεπαν το πραξικόπημα και κατ’ επέκταση την εθνική συμφορά, έτσι οι χθεσινοί και οι σημερινοί κυβερνώντες αποδείχθηκαν κατώτεροι των περιστάσεων για να αποτρέψουν την οικονομική καταστροφή. Συλλειτούργησαν ή υποτάχθηκαν σε αποφάσεις τραπεζιτών και κερδοσκόπων σε βάρος του λαού.

Και, δυστυχώς, όλα δείχνουν, με ελάχιστες εξαιρέσεις, ότι τίποτα δεν φαίνεται να άλλαξε σε παλαιοκομματικές συμπεριφορές και νοοτροπίες άσκησης της εξουσίας, διαχείρισης της δημόσιας περιουσίας, διαπλοκής και εξυπηρέτησης συγκεκριμένων συμφερόντων.

Μάρτυρες αυτής της πραγματικότητας είναι και τα αδίκαστα κακουργήματα και σκάνδαλα τραπεζιτών, πολιτικών και επιχειρηματιών, που έσυραν τον τόπο μας στην υποταγή των μνημονίων της Τρόικας, στο ανήθικο και παράνομο κούρεμα των καταθέσεων και σε μια σειρά οδυνηρών συνεπειών για μεγάλο ποσοστό των πολιτών, με την ανεργία να είναι το οξύτερο κοινωνικό πρόβλημα.

Για όσα λοιπόν συνέβησαν στο νησί μας, μισό και πλέον αιώνα, πρωταρχική ευθύνη έχουν οι δικοί μας και όχι οι ξένοι. Παρά την πάγια τουρκική επεκτατική πολιτική, παρά τις μηχανορραφίες στα διεθνή κέντρα λήψης αποφάσεων, παρά τις πρακτικές των αρπακτικών-δανειστών (πληρώνοντας την κρίση κυρίως τα χαμηλά και μεσαία στρώματα), οι ανθρωπιστικές, εθνικές και οικονομικές τραγωδίες της Κύπρου θα αποφεύγονταν αν δεν βρίσκονταν ανίκανοι ή υποταγμένοι Έλληνες, Κύπριοι πολιτικοί.

Επομένως, όσον δεν επιβάλλεται κάθαρση και δεν απονέμεται δικαιοσύνη, ενδέχεται τα χειρότερα να είναι ακόμα μπροστά μας…

ΠΗΓΗ: www.philenews.com

1 Comment on "Πρωταρχική ευθύνη έχουν οι δικοί μας"

  1. …θα αποφεύγονταν αν δεν βρίσκονταν ανίκανοι ή υποταγμένοι Έλληνες, Κύπριοι πολιτικοί.

    Είναι γνωστή η εμμονή μας ως Ελληνες σε πρόσωπα και όχι σε πολιτικές.Είναι γνωστή η αδυναμία μας να εκστομίσουμε τα αυτονόητα, πως κατώτερες των περιστάσεων πολιτικές ηγεσίες εξέφραζαν υποταγμένες ξενόδουλες ελίτ , πως αποτελούσαν την κοινή συνισταμένη κίβδηλων οραμάτων και κοντόθωρων λογικών ενός ολάκερου Εθνους .Το οτι ακόμα και σήμερα δεν αντιλαμβανόμαστε την Εθνική κρίση στις πραγματικές της διαστάσεις αλλά την οριοθετούμε κατα το δοκούν αποτελεί στρατηγικό σφάλμα. Αλλωστε πολιτική είναι κύρια η τέχνη του προβλέπειν

Leave a comment

Your email address will not be published.


*