Ο Ράις του ΔΝΤ εύχεται νάναι η τελευταία επίσκεψη




Ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ, Τζέρι Ράις, αρνήθηκε να σχολιάσει για το ύψος των κεφαλαιακών αναγκών των ελληνικών τραπεζών, ενώ τόνισε πως οι διαπραγματεύσεις της τρόικας με την ελληνική κυβέρνηση για την πέμπτη αξιολόγηση θα διαρκέσουν «μια-δυο» εβδομάδες.

Αναλυτικά σε ερώτηση για το ποιες είναι οι κεφαλαιακές ανάγκες των ελληνικών τραπεζών, ο κ. Ράις απάντησε ότι ο χρηματοπιστωτικός τομέας είναι μέρος των συζητήσεων της τρόικας με την ελληνική κυβέρνηση. Πρόσθεσε ωστόσο ότι δεν θέλει να κάνει κανένα σχόλιο για τις κεφαλαιακές ανάγκες και για το άρθρο των FT.

«Δεν μπορώ να σχολιάσω γιατί είναι ένα από τα ζητήματα που συζητούνται αυτήν την στιγμή με τις ελληνικές αρχές», τόνισε. Βλέπουμε συνεχώς δημοσιεύματα στον τύπο και δεν μπορώ να το συζητήσω, υπογράμμισε.

Όσον αφορά την πρόοδο στις συζητήσεις της τρόικας με την ελληνική κυβέρνηση και για το αν είναι η τελευταία επίσκεψη στην Ελλάδα, ο κ. Ράις απάντησε ότι η ομάδα του ΔΝΤ και των απεσταλμένων της Κομισιόν και της ΕΚΤ ξεκίνησαν συζητήσεις με τις ελληνικές αρχές τη Δευτέρα για την πέμπτη αξιολόγηση του προγράμματος και η επίσκεψη αναμένεται να διαρκέσει μια με δυο εβδομάδες. (for a couple of weeks). Ο ίδιος σημείωσε πως ελπίζει να είναι η τελευταία επίσκεψη και ότι στόχος είναι να υπάρξει συμφωνία για την επίλυση των ανοιχτών ζητημάτων.

Τα θέματα που συζητούνται αφορούν το δημοσιονομικό και το χρηματοπιστωτικό μέτωπο, επισήμανε ο κ. Ράις, λέγοντας πως υπάρχουν ανησυχίες για κάποιες καθυστερήσεις στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις.

Για το ζήτημα του τρίτου πακέτου, ο κ. Ράις ανέφερε πως είναι θέμα των Ευρωπαίων εταίρων και της Ελλάδας να το αποφασίσουν. Όσον αφορά το χρηματοδοτικό κενό, ο κ. Ράις απάντησε ότι οι Ευρωπαίοι εταίροι έχουν πει ότι θα κάνουν ότι είναι απαραίτητο για να στηρίξουν την Ελλάδα, εφόσον γίνουν οι μεταρρυθμίσεις.

ΠΗΓΗ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΟΥΚΑΚΗΣ, www.in.gr

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: