Ο Κλούνεϊ και η παρέα του στον Ομπάμα




Μια τριάδα διασήμων ηθοποιών του Χόλιγουντ πέρασε το κατώφλι του αμερικανικού προεδρικού μεγάρου όπου παρουσίασε στον πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα μια από τις μεγάλες φετινές κινηματογραφικές παραγωγές την ταινία «Μνημείο Ανδρών».

Οι ηθοποιοί Τζόρτζ Κλούνεϊ, Μάτ Ντέιμον και Μπιλ Μάρεϊ πρωταγωνιστές της ταινίας ήταν μεταξύ των περίπου 20 προσκεκλημένων που βρέθηκαν στον Λευκό Οίκο στο πλαίσιο της ειδικής κινηματογραφικής προβολής για την οποία ο Λευκός Οίκος έβγαλε ανακοίνωση αλλά απαγόρευσε την κάλυψη της.

Η ταινία την οποία παρακολούθησε ο αμερικανός πρόεδρος, αφηγείται την αληθινή ιστορία μιας ομάδας εμπειρογνωμόνων, συντηρητών έργων τέχνης, γκαλεριστών και καλλιτεχνών, που εστάλησαν στην Ευρώπη κατά τη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, με εντολή του προέδρου Ρούσβελτ, για να ανακτήσουν  εκατοντάδες έργα τέχνης που είχαν κλαπεί από τους Ναζί και να προστατεύσουν πολλά άλλα που απειλούνταν από τους συμμαχικούς βομβαρδισμούς.

Ο Τζόρτζ Κλούνεϊ, είναι ο σκηνοθέτης της ταινίας, αλλά κατέχει επίσης και έναν από τους πρωταγωνιστικούς ρόλους, ενώ εντύπωση προκάλεσε η παρουσία στον Λευκό Οίκο του Μάτ Ντέιμον ο οποίος παρότι κατά το παρελθόν ήταν ένθερμος υποστηρικτής του Ομπάμα πρόσφατα καταφέρθηκε εναντίον του αμερικανού προέδρου για το πρόγραμμα πτήσεων των μη επανδρωμένων αεροσκαφών αλλά και για την πολύκροτη υπόθεση των μυστικών παρακολουθήσεων που αποκάλυψε ο Έντουαρντ Σνόουντεν.

Μεταξύ των προσκεκλημένων ήταν και ο Χάρι Έτλιγκερ ένας από τους αληθινούς ήρωες της ιστορίας που συμμετείχε στην στρατιωτικό-εικαστική αποστολή. Η ταινία «Μνημείο Ανδρών» βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο των Ρόμπερτ Μ Έντζελ και Μπρέτ Γουίτερ.

Η αμερικανική προεδρική κατοικία είναι εξοπλισμένη με ένα μικρό κινηματογράφο , όπου ο Μπαράκ Ομπάμα φιλοξενεί συχνά ειδικές προβολές. Εκεί ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών παρακολούθησε και την βιογραφική ταινία για τον Νέλσον Μαντέλα.

Here’s  the White House’s full guest list for the screening:

·         George Clooney

·         Nick and Nina Clooney

·         Bill Murray

·         Matt Damon

·         Grant Heslov

·         Robert Edsel, writer of the book The Monuments Men

·         Harry Ettlinger, member of the original Monuments Men group

·         Bill Burns, deputy secretary of State

·         Heather Higginbottom, deputy secretary of State

·         David Wade, State Department chief of staff

·         Richard Stengel, undersecretary of State for public affairs

·         Evan Ryan, assistant secretary of State for educational and cultural affairs

·         John McHugh, secretary of the Army

·         Sara Bloomfield, director of the U.S. Holocaust Memorial Museum

·         Rabbi Jack Moline, Agudas Achim Congregation

·         Susan Hildreth, director of the Institute of Museum and Library Services

·         David Ferriero, archivist of the United States

ΠΗΓΗ: White House, AFP, ANA-MPA

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: