Λαγκάρντ για Ουκρανία: Δεν υπάρχει λόγος πανικού!




Η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ εκτίμησε σήμερα ότι δεν υπάρχει λόγος «πανικού» όσον αφορά την οικονομία της Ουκρανίας, η οποία έχει ζητήσει τη βοήθεια της διεθνούς κοινότητας.

«Δεν βλέπουμε τίποτα κρίσιμο, τίποτα για το οποίο να χρειάζεται να πανικοβληθούμε προς το παρόν», δήλωσε η Λαγκάρντ μιλώντας από την γερμανική πρεσβεία στην Ουάσινγκτον. «Ελπίζουμε οι (ουκρανικές) αρχές να αποφεύγουν να λένε διάφορους αριθμούς που στην πραγματικότητα δεν έχουν νόημα μέχρι να γίνει η κατάλληλη αξιολόγηση», πρόσθεσε η ίδια έπειτα από μια συνάντηση που είχε με τον γερμανό υπουργό Εξωτερικών Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάγερ.

Οι νέες αρχές της Ουκρανίας έχουν ανακοινώσει ότι χρειάζονται 35 δισεκατομμύρια δολάρια για τα επόμενα δύο χρόνια προκειμένου η χώρα να αποφύγει τη χρεοκοπία. «Πιστεύω ότι είναι πολύ πρώιμο να αξιολογήσουμε τις οικονομικές ανάγκες» της Ουκρανίας, συνέχισε η Λαγκάρντ. «Πρέπει να βασιστούμε στα γεγονότα, πρέπει να δούμε την κατάσταση ως έχει», υπογράμμισε.

Μια αποστολή του ΔΝΤ αναμένεται να μεταβεί στο Κίεβο στις αρχές της επόμενης εβδομάδας για να εκτιμήσει την οικονομική κατάσταση της χώρας και να ξεκινήσει την κατάρτιση σχεδιασμών για ένα δανειακό πρόγραμμα.

ΠΗΓΗ: Reuters, AFP, ANA-MPA

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: