Υπέρ της επιστροφής των γλυπτών του Παρθενώνα στην Ελλάδα τάχθηκε για μία ακόμη φορά ο Κλούνι




Τη στήριξη που προσέφερε στην Ελλάδα ο Αμερικανός ηθοποιός και σκηνοθέτης George Clooney, τασσόμενος υπέρ της επιστροφής των γλυπτών του Παρθενώνα, αλλά και άλλοι συνάδελφοί του, όπως ο Bill Murray και ο Matt Damon, προβάλλει ο David Ng σε άρθρο του στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας LOS ANGELES TIMES, με τίτλο «George Clooney, Bill Murray wade into Elgin marbles debate».

Στην ανταπόκριση, ο δημοσιογράφος διερωτάται εάν οι δηλώσεις των Clooney, Murray και Damon, που σημειωτέον συμπρωταγωνιστούν στην ταινία “The monuments Men” αποτελούν μια «γνήσια πολιτική τοποθέτηση, ή μια προκλητική δήλωση δημοσίων σχέσεων» στο πλαίσιο προώθησης της νέας τους ταινίας. Σημειώνεται επίσης ότι, παρά την πίεση για επιστροφή των γλυπτών, οι βρετανικές αρχές έχουν κατ΄επανάληψη δηλώσει ότι τα Μάρμαρα θα παραμείνουν στο Bρετανικό Μουσείο.

Προχθές (11/2), ο κ. Clooney επανάλαβε τη θέση του σε συνέντευξη Τύπου για το φιλμ “The Monuments Men” στο Λονδίνο, υπενθυμίζοντας ότι πολιτιστικοί θεσμοί όπως το Μουσείο Getty  στο Λος Άντζελες, αλλά και τα Μουσεία του Βατικανό έχουν επιστρέψει έργα τέχνης κατά το παρελθόν.

http://www.latimes.com/entertainment/arts/culture/la-et-cm-george-clooney-bill-murray-elgin-marbles-20140211,0,702378,print.story

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: