Η καλύτερη δουλειά του κόσμου…




Του ΜΕΝΟΙΚΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ*

Δεν είμαι επιχειρηματίας ούτε αστροναύτης αλλά ούτε και δοκιμαστής γλυκών και παγωτών, είμαι δάσκαλος ειδικής Αγωγής στο ειδικό σχολείο του Αποστόλου Παύλου στο Λιοπέτρι.

Μπαίνοντας στο σχολείο με το αυτοκίνητο μου, ακούω τις αθώες φωνές των παιδιών την ώρα που κάνουν γυμναστική απο μεγάλη απόσταση να ρωτάνε φωναχτά: (κύριε έχουμε μάθημα μαζί σου σήμερα) και κρέμονται απ’ τα χείλη σου περιμένοντας την απάντηση σου. Στην συνέχεια μπαίνοντας μέσα στο σχολείο όλα τα παιδιά να σε τρέχουν για να σου κλέψουν μια ολόψυχη καλημέρα μια αληθινή καλημέρα χωρίς να προσποιούνται γιατί πολύ απλά δεν έχουν κανένα συμφέρον.

Ξεκινώντας το μάθημα να σε ρωτάνε: Kύριε είσαι καλά; Η γυναίκα σου τι κάμνει, το μωρό σου είναι καλά; Και τελειώνοντας την διδασκαλία να βλέπεις το Δημήτρη καθισμένο στο τροχοκάθισμα να κτυπά επανειλημμένα το δεξί του χέρι στο σημείο της καρδιάς εννοώντας ευχαριστώ αφού δεν μπορεί να μιλήσει. Περνώντας από την τραπεζαρία κατά τις 13:00 θα αντικρίσεις τα παιδιά να τρώνε, άλλα μόνα τους και άλλα με βοήθεια.

Ακόμα θα δεις και τον Γιάννο ένα αγοράκι  (νταουνάκι) πολύ γλυκό, να βοηθά τον φίλο του τον Ξένιο που είναι στο τροχοκάθισμα να του φέρει ότι χρειάζεται ή ακόμα θα τον δεις να του κρατά το ποτήρι με το δεξί του χέρι για να πιεί νερό και να έχει και το αριστερό του χέρι κάτω από το ποτήρι μην τυχόν και μουσκέψει.

Ποτέ μα ποτέ δεν θα ακούσεις κάτι κακό από την ψυχούλα τους γιατί με αυτήν μιλάνε.

Ποτέ μα ποτέ δεν θα υποκριθούν και ποτέ δεν θα σε θίξουν απλά θα σε εκτιμήσουν με αυτά που ξέρεις και με αυτά που μπορείς να δώσεις .

Ποτέ μα ποτέ δεν ζητάνε κάτι εκτός απο λίγη αγάπη και ένα χάδι.

Ποτέ μα ποτέ δεν πίστευα ότι θα δούλευα με αγγέλους.

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ: Θα ήταν μεγάλη μας τιμή να γνωρίσετε τα παιδιά μας και να τους δώσετε λίγη χαρά στο δείπνο του συνδέσμου Αρχιμαγείρων στις 13 Φεβρουαρίου, ημέρα Πέμπτη στην Αίθουσα Δεξιώσεων “ΖΗ-ΔΗ-ΠΑ” στο Αυγόρου. Πληροφορίες στο τηλέφωνο +35723942650.

* Ο Μένοικος Γεωργιάδης είναι Ειδικός εκπαιδευτικός στο ειδικό σχολείο του Αποστόλου Παύλου στο Λιοπέτρι (επαρχία Αμμοχώστου, Κύπρος).

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: