Φωτογραφίες από την εκδήλωση για τα παιδιά ενός κατώτερου Θεού…




Η συγκίνηση και η ανθρωπιά είχαν τον πρώτο λόγο στο δείπνο που διοργανώθηκε από το Σύνδεσμο Αρχιμαγείρων για την στήριξη του Κέντρου Απόστολος Παύλος στο Λιοπέτρι (στην επαρχία Αμμοχώστου, στην Κύπρο). Η ανταπόκριση του κόσμου συγκινητική σε μια περίοδο που ο εφιάλτης της ανεργίας έχει επηρεάσει χιλιάδες οικογένειες. Ωστόσο ακόμη και υπό αυτές τις συνθήκες η ανθρωπιά και η αγάπη αποδεικνύεται η κινητήριος δύναμη των Κυπρίων!

Αυτό το δείπνο ήταν διαφορετικό. Οι καλεσμένοι, άνθρωποι απλοί που ξέρουν όμως να κοιτάνε κατά εκεί που πέφτει  η αγάπη. Οικοδεσπότες, τα παιδιά του Κέντρου Απόστολος Παύλος. Παιδιά με ειδικές ικανότητες που έχουν να δώσουν πολλή αγάπη και που ταυτόχρονα έχουν ανάγκη την δικιά μας αλλά και την στήριξη μας.

Και οι κάτοικοι της Ελεύθερης Επαρχίας Αμμοχώστου απέδειξαν πως διαθέτουν αυτή την ανθρωπιά. Εκατοντάδες ήταν αυτοί που παρευρέθηκαν την περασμένη Πέμπτη  13 Φεβρουαρίου στο Κέντρο Δεξιώσεων ΖΗΔΗΠΑ στο Αυγόρου για να γνωρίσουν και να στηρίξουν αυτά τα παιδιά. Και όλοι μαζί έγιναν μια αγκαλιά, περνώντας ένα όμορφο βράδυ γεμάτο μουσική και χορό.

Όσο για το μενού της βραδιάς το επιμελήθηκαν 40 περίπου αρχιμάγειρες της επαρχίας Αμμοχώστου, που ένωσαν το ταλέντο τους και αφιλοκερδώς μαγείρεψαν για τους παρευρισκόμενους. Παρόντες στην εκδήλωση ήταν και ο ελλαδίτης ηθοποιός Στράτος Τζόρτζογλου, η Υπουργός Εργασίας Ζέτα Αιμιλιανίδου, ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Λευτέρης Χριστοφόρου, ο Βουλευτής της ΕΔΕΚ Γιώργος Βαρνάβα και ο Γραμματέας του Υπουργικού Συμβουλίου Θεοδόσης Τσιόλας.

Κέντρο «Απόστολος Παύλος»

Το Κέντρο «Απόστολος Παύλος» λειτουργεί  ως Κέντρο Ημέρας/Μετεκπαίδευσης  φιλοξενώντας 30 άτομα με νοητικές, κινητικές και άλλες δυσκολίες, ηλικίας  άνω των 18 ετών από όλη την επαρχία Αμμοχώστου. Είναι το μοναδικό στην περιοχή και σκοπός του είναι η υγιής απασχόληση των ατόμων, η ανάπτυξη προσωπικών, κοινωνικών και επαγγελματικών δεξιοτήτων, η αποφυγή οποιασδήποτε μορφής ιδρυματοποίησης ή κοινωνικής απομόνωσης, η φροντίδα και η ασφάλεια και γενικότερα η προσφορά καλύτερης ποιότητας ζωής των ατόμων με ειδικές ανάγκες. Στο κέντρο εργοδοτούνται 13  άτομα  με πλήρη απασχόληση  και 4 με μερική απασχόληση.

Στο κέντρο λειτουργούν πέντε εργαστήρια όπου εμπλέκονται ενεργά, στο καθένα ξεχωριστά, μικρός αριθμός τροφίμων του Κέντρου ( ανακύκλωσης, ξυλουργικής, καλαθοπλεκτικής, ραπτικής  και  αρτοποιείας.

Επιπλέον στο Κέντρο παρέχονται υπηρεσίες ειδικής διδασκαλίας, λογοθεραπείας, μουσικοθεραπείας, φυσιοθεραπείας, φυσικής αγωγής, μάθημα ju jitsu και ζωγραφικής. Πρόσθετα με τα εκπαιδευτικά, ψυχαγωγικά και άλλα προγράμματα που παρέχει στους τροφίμους του στο Κέντρο, λειτουργεί  και δυο σπίτια ενταγμένα στην κοινότητα Λιοπετρίου, στα οποία διαμένουν  μόνιμα  7 άτομα. Επίσης, συντηρεί ένα πρόγραμμα εργοδότησης με στήριξη στην ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου, το οποίο προωθεί και ενισχύει την επαγγελματική αποκατάσταση των ατόμων με λιγότερες ευκαιρίες απασχόλησης. 

Ένα κέντρο με τόσες υπηρεσίες, και με την Κύπρο στη δίνη της οικονομικής κρίσης έχει άμεσες ανάγκες στις οποίες ο εθελοντισμός είναι αυτός που μπορεί να τις καλύψει. Από τις πιο σημαντικές είναι η αναδόμηση της υφιστάμενης δομής. Το κέντρο βρίσκεται στην διαδικασία επέκτασης των κτιριακών εγκαταστάσεων, προκειμένου να δημιουργηθούν οι κατάλληλες αίθουσες θεραπείας. Και σε αυτή την περίπτωση η αγάπη και η στήριξη όσων μπορούν να συμβάλουν σε αυτό το σκοπό θα δώσει στα παιδιά αυτά την ευκαιρία να έχουν μια καλή ποιότητα ζωής.  Γιατί αν είναι κάτι που έμαθε στον Κύπριο η οικονομική κρίση είναι πως η μοναδική ασφαλής επένδυση είναι στους ανθρώπους και στα παιδιά!

Πληροφορίες: Αν θέλεις και εσύ να στηρίξεις τα παιδιά του Κέντρου μπορείς να επικοινωνήσεις στο τηλέφωνο 23942650

Email: [email protected] – Facebook: Κέντρο «Απόστολος Παύλος»

AVGOROU09-22FEBRUARY2014

AVGOROU06-22FEBRUARY2014

AVGOROU16-22FEBRUARY2014

AVGOROU14-22FEBRUARY2014

AVGOROU12-22FEBRUARY2014

AVGOROU11-22FEBRUARY2014

AVGOROU10-22FEBRUARY2014

AVGOROU08-22FEBRUARY2014

AVGOROU05-22FEBRUARY2014

AVGOROU07-22FEBRUARY2014

AVGOROU04-22FEBRUARY2014

AVGOROU03-22FEBRUARY2014

AVGOROU02-22FEBRUARY2014

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: