Ένα εκατομμύριο άνθρωποι χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα εξ αιτίας της χιονοθύελλας στις Ην. Πολιτείες




Η τελευταία στη σειρά χειμωνιάτικη θύελλα που πλήττει τις Ηνωμένες Πολιτείες συνοδευόμενη από χιόνι 30 εκατοστών σε πολλές αμερικανικές πολιτείες, σε μια ακτίνα από το Κάνσας έως τη Μασαχουσέτη, προκάλεσε σοβαρά προβλήματα καθώς περισσότεροι από ένα (1) εκατομμύριο άνθρωποι έμειναν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα. Οι μισοί από αυτούς εντοπίζονται στην Πενσυλβάνια.

Το ύψος του χιονιού έχει επηρεάσει τα δίκτυα μεταφορών, προκαλώντας ακυρώσεις σε περισσότερες από 3.000 πτήσεις, σύμφωνα μα τα στοιχεία της εξειδικευμένης στα αεροπορικά δεδομένα ιστοσελίδας flightaware.com. Τα σχολεία παρέμειναν κλειστά στις περιοχές που επλήγησαν από τη νέα ισχυρή χιονοθύελλα.

Πολλές αμερικανικές πολιτείες συμπεριλαμβανομένης της Νέας Υόρκης και του Κάνσας κηρύχτηκαν σε κατάστασης έκτακτης ανάγκης για να αντιμετωπίσουν την έλλειψη αλατιού στους παγωμένους δρόμους ένα στοιχείο ζωτικής σημασίας για τη διατήρηση της οδικής ασφάλειας υπό αυτές τις καταστροφικές καιρικές συνθήκες.

Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, η ανατολική ακτή θα μπορούσε να «νιώσει» επιπλέον χιονοπτώσεις μέχρι τη Δευτέρα. Από την αρχή του Ιανουαρίου, οι μεσοδυτικές και βόρειο – ανατολικές περιοχές των Ηνωμένων Πολιτειών έχουν πληγεί ιδιαίτερα από τις κακές καιρικές συνθήκες.

Νέα χιονοθύελλα στα βορειοανατολικά, με έλλειψη αλατιού είναι αντιμέτωπες οι αρχές

Τα αποθέματα αλατιού άρχισαν να λιγοστεύουν στις βορειοανατολικές πολιτείες της Αμερικής, όπου μια νέα χιονοθύελλα προκάλεσε την ακύρωση χιλιάδων πτήσεων και πολυάριθμα προβλήματα στις μετακινήσεις για εκατομμύρια Αμερικανούς.

Η κατάσταση εκτάκτου ανάγκης έχει κηρυχθεί και πάλι στις πολιτείες του Νιου Τζέρσεϊ και της Νέας Υόρκης, όπου οι αρχές έκλεισαν έναν μεγάλο αυτοκινητόδρομο. «Η έλλειψη
αλατιού περιπλέκει την κατάσταση» δήλωσε ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης, Άντριου Κουόμο.

Στο Νιου Τζέρσεϊ, η μείωση των αποθεμάτων αλατιού, το οποίο χρησιμοποιείται για τον καθαρισμό των δρόμων από το χιόνι, απασχολεί επίσης τις υπηρεσίες που διαχειρίζονται το οδικό δίκτυο. Στα τέλη Ιανουαρίου, η Πολιτεία αυτή είχε χρησιμοποιήσει 277.000 τόνους αλατιού, 18.000 περισσότερους σε σχέση με τον περσινό χειμώνα.

Ο κυβερνήτης του Κονέτικατ (βορειανατολικές ΗΠΑ), Ντάνιελ Μαλόι, έδωσε εντολή σε όλους τους μη απαραίτητους δημοσίους υπαλλήλους να μην προσέλθουν στις εργασίες τους και να παραμείνουν στα σπίτια τους. Πολλά σχολεία επίσης παρέμειναν κλειστά.

Σφοδρές χιονοπτώσεις σημειώθηκαν σε μια τεράστια έκταση από την Αϊόβα στα κεντρικά έως τη Νέα Αγγλία, συνοδευόμενες σε κάποιες περιοχές από χιονόνερο.

Περισσότερες από 2.400 πτήσεις ματαιώθηκαν χθες το πρωί, ενώ τα αεροδρόμια όπου σημειώθηκαν τα περισσότερα προβλήματα ήταν εκείνα της Νέας Υόρκης, του Σικάγο και της Βοστόνης.

Οι μετεωρολόγοι προβλέπουν άμβλυνση των ακραίων καιρικών φαινομένων για ένα μικρό διάστημα, αλλά προειδοποιούν για την πιθανότητα μια νέα χιονοθύελλα να πλήξει τις βορειοανατολικές πολιτείες το Σαββατοκύριακο.

ΠΗΓΗ: AFP, DPA, REUTERS, ANA-MPA

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: