Μπαμπά τι είναι η αριστερά;
Του Δραχμαντινετζάντ – @giopso

-Μπαμπά, τι είναι αριστερά;

-Αριστερά παιδί μου είναι να παλεύεις για το γείτονα που του παίρνουν το σπίτι για τοκογλυφικό δάνειο. Είναι να προστατεύεις τον μετανάστη που έφτασε στην Ελλάδα για να σωθεί απ’ τον πόλεμο. Είναι να συμπαραστέκεσαι στον αγρότη που πουλάει το μόχθο του για ψίχουλα και πλουτίζει ο μεσάζοντας-μεγαλέμπορας. Είναι να υπερασπίζεσαι τον υπάλληλο που δουλεύει ανασφάλιστος με μισθό πείνας. Είναι να σέβεσαι την ιστορία σου, τους αγώνες που έδωσαν οι παλιότεροι για σένα και να παλεύεις για να μην ξεχαστούν.

-Μπαμπά, ποια είναι η πολιτική της αριστεράς στον 21ο αιώνα;

-Η αριστερά δεν έχει πολιτική. Έχει ιδέες. Η αριστερά δε βαδίζει σε ράγες αλλά σε χωματόδρομο και αφήνει ίχνη. Η αριστερά δε δειλιάζει στη διασταύρωση, ακολουθεί πάντα την ανηφόρα. Η αριστερά δεν τρομάζει από τα κύματα, γεννήθηκε για να κάνει κουπί.

-Μπαμπά, καλή η θεωρία αλλά τι λέει για την Οικονομία η αριστερά;

-Η αριστερά παιδί μου δεν ξέρει από οικονομία. Ξέρει όμως ότι πρέπει να ζουν οι άνθρωποι και όχι οι τράπεζες και οι τραπεζίτες. Πρέπει ο εργάτης και ο αγρότης να γεύεται τον καρπό του μόχθου του. Πρέπει ο μαθητής να μαθαίνει. Ο δάσκαλος να διδάσκει. Ο γιατρός να γιατρεύει. Ο άνθρωπος να ζει. Η αριστερά παιδί μου δεν είναι θεωρία, είναι πράξη, κάθε μέρα, όλη μέρα.

-Μπαμπά, ελπίζεις στην ελληνική αριστερά;

-Όχι.

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal


%d bloggers like this: