Να θωρακίσουμε τη Δημοκρατία μας από τη Χ.Α.




Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ

Οι νέες αποκαλύψεις του «Εθνους» για τη ναζιστική οργάνωση Χρυσή Αυγή είναι συγκλονιστικές και ανατριχιαστικές. Ταυτόχρονα αποδεικνύουν ότι τα ηγετικά της στελέχη διώκονται για την εγκληματική τους δράση, και όχι για τις αρρωστημένες ιδέες τους, που είναι ανάθεμα για τη Δημοκρατία. Κανονικά, η δίωξη πρέπει να αφορούσε και την ιδεολογία τους, που στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο αιματοκύλισε την Ευρώπη.

Η δολοφονία του Παύλου Φύσσα από μέλος της Χ.Α., τον οποίο είδαμε… εκπαιδευόμενο στις φωτογραφίες του «Εθνους», έδωσε την ευκαιρία που ανέμενε η Πολιτεία για να δράσει. Οι αρχές ασφαλείας θα έπρεπε να είχαν κινητοποιηθεί πριν γίνει το κακό και κοπεί το νήμα της ζωής του άτυχου καλλιτέχνη.

Εχω τοποθετηθεί επανειλημμένα για την ανάγκη εξάρθρωσης της οργάνωσης και σε ανύποπτο χρόνο είχαμε προειδοποιήσει για το γεγονός ότι οι διάφορες κυβερνήσεις, από το 2000 μέχρι πριν από λίγους μήνες, έπρεπε να αντιμετωπίσουν αποφασιστικά το φαινόμενο. Δεν εισακουστήκαμε, διότι οι πολιτικές δυνάμεις που κυβέρνησαν τον τόπο τα τελευταία 14 χρόνια είχαν εντάξει τη ναζιστική οργάνωση στους κομματικούς σχεδιασμούς τους για να εκφοβί­ζουν τους ψηφοφόρους-πελάτες. Δεν σχεδίασαν σωστά και δεν προέβλεψαν, όταν ξεκίνησε η κρίση, ότι η οργάνωση του Μιχαλολιάκου θα μάζευε τους δεξιούς -και όχι μόνο-δυσαρεστημένους.

Χωρίς αμφιβολία η συντριπτική πλειονότητα των οπαδών της οργάνωσης δεν έχουν ιδέα για τους κρυφούς στόχους των ηγετών της. Ούτε ξαφνικά, μέσα σ’ ένα βράδυ, 400.000 Ελληνες πολίτες έγιναν υποστηρικτές του Χίτλερ. Πρόκειται για αυτούς που χαρακτηρίζουμε «φανατικούς δεξιούς» ή αν θέλετε ακροδεξιούς, που εγκατέλειψαν κυρίως τη ΝΔ, απογοητευμένοι από τα αβάστα­­­­­­­­­κτα μέτρα λιτότητας που έφεραν φτώχεια και εξαθλίωση. Αυτό που πρέπει να μας ανησυχεί είναι ότι παρατηρήθηκε αύξηση των ποσοστών της Χ.Α. στις εκλογές, ενώ στις δημοσκοπήσεις -μέχρι τώρα τουλάχιστον- η δύναμή της δεν μειώνεται και δεν δείχνει να επηρεάζεται από τις συλλήψεις.

Κάποιοι λένε πως η Δημοκρατία δεν τιμωρεί. Οτι δέχεται όλες τις ιδέες, ακόμα και τις επικίνδυνες. Δεν υπάρχει καμία λογική στην παραπάνω θέση. Η Δημοκρατία πρέπει να θωρακίζεται και να προστατεύεται, ιδιαίτερα από τέτοια φαινόμενα, όπως η ναζιστική Χρυσή Αυγή.

Το κείμενο δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Εθνος (www.ethnos.gr) την Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2014

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: