Και ο Στάθης Μπούκουρας στη φυλακή…




Και ο τρίτος βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Στάθης Μπούκουρας, κρίθηκε προφυλακιστέος, με απόφαση ανακριτών και εισαγγελέα.Ο κ. Μπούκουρας απολογήθηκε, από τίς 10.30 το πρωί, ενώπιον των ειδικών  εφετών  ανακριτριών, Ιωάννας Κλάπα και Μαρίας Δημητροπούλου, επί 7ωρο, ολοκληρώνοντας την απολογία του λίγο μετά τίς 5.30 χθες το απόγευμα.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, αρνήθηκε τις κατηγορίες, που του αποδίδονται, και όπως αναφέρει στο απολογητικό του υπόμνημα δεν ήταν μέλος της Χρυσής Αυγης αλλά φίλος, καθώς προέρχεται από άλλο πολιτικό χώρο.

Ο κ. Μπούκουρας οδηγήθηκε στα κρατητήρια της ΓΑΔΑ ,όπου παραμένουν, από χθές, οι δύο άλλοι βουλευτές της Χρυσής Αυγής, Γιώργος Γερμενής και Παναγιώτης Ηλιόπουλος,που κρίθηκαν και αυτοί προφυλακιστέοι ,μετά τίς πολύωρες απολογίες τους. Και οι τρείς θα οδηγηθούν, αύριο, στις φυλακές Κορυδαλλού.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΚΟΥΓΙΑ

Σκληρή χαρακτήρισε την κρίση  για τον εντολέα του, Στάθη Μπούκουρα, ο συνήγορός του κ. Αλέξης Κούγιας, σε δηλώσεις στις οποίες προέβη, αμέσως μετά την ανακοίνωση,για την προφυλάκιση του βουλευτή της Χρυσής Αυγής.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, ο κ. Κούγιας ανέφερε μεταξύ άλλων:

“Δεν έχω ξαναδεί πολιτική μέσα από τη Δικαιοσύνη. Εύχομαι να μην συμβαίνει αυτό γιατί κινδυνεύει η Δημοκρατία. Όταν καταρρέει η Δικαιοσύνη, καταρρέουν τα πάντα”.

Ο κ. Κούγιας ανέφερε ότι ο εντολέας του ρωτήθηκε από τις ανακρίτριες, για άλλους ανθρώπους “μέλη της Χρυσής Αυγής”, αλλά και για τους συγκατηγορουμένους συναδέλφους του, ερωτήσεις στις οποίες απάντησε ότι δεν γνωρίζει και αποδοκιμάζει οποιεσδήποτε έκνομες ενέργειες.

“Σέβομαι την απόφαση -τόνισε ο κ. Κούγιας- αλλά είμαι υποχρεωμένος να το πω. Δεν ασχολούμαι με τους άλλους κατηγορουμένους, εδώ πάντως δεν ισχύει ό,τι ισχύει για άλλες υποθέσεις. Οι ανακρίτριες πήραν την απόφαση χωρίς να μας κοιτάξουν στα μάτια”.

Ο γνωστός ποινικολόγος χαρακτήρισε “ατυχή” τη διαδικασία και τόνισε ότι είναι βέβαιος πως ο εντολέας του στο δικαστήριο θα απαλλαγεί.

ΠΗΓΗ: ANA-MPA – Φωτογραφία ΕΘΝΟΣ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: