Αίτηση συμμετοχής στο πρόγραμμα αμνηστίας υπέβαλε η τράπεζα EFG International του Σπ. Λάτση




Το ένα τρίτο των ελβετικών τραπεζών έχει υποβάλλει αίτηση συμμετοχής στο αμερικανικό πρόγραμμα φορολογικής αμνηστίας για την βοήθεια που παρείχαν σε Αμερικανούς πολίτες ώστε να διαφύγουν από την υπηρεσία Internal Revenue Service.

Αυτό ανέφερε χθες σε ανακοίνωσή της η Αμερικανίδα, αναπληρωτής βοηθός εισαγγελέας, Kathryn Keneally (BLOOMBERG «Swiss Banks Seek Tax Amnesty as Third Accept U.S. Offer»).

Η αμερικανική κυβέρνηση είχε δώσει διορία έως τις 31 Δεκεμβρίου, στις 300 περίπου ελβετικές τράπεζες, για να υποβάλλουν αίτηση συμμετοχής στο πρόγραμμα εξαίρεσης από τις διώξεις που ασκεί η αμερικανική Δικαιοσύνη σε όσες τράπεζες βοήθησαν Αμερικανούς πολίτες να φοροδιαφύγουν.

Η συμμετοχή στο πρόγραμμα αμνηστίας προϋποθέτει ότι οι τράπεζες θα αποκαλύψουν στις αμερικανικές αρχές τους τρόπους με τους οποίους βοήθησαν τους Αμερικανούς πολίτες να αποκρύψουν τα περιουσιακά τους στοιχεία, ότι θα παραδώσουν καταλόγους μη δηλωμένων λογαριασμών και ότι θα πληρώσουν ανάλογα πρόστιμα.

Για να ενταχθούν στις συμφωνίες αμνηστίας οι τράπεζες θα πρέπει να καταβάλλουν στην Internal Revenue Service το 20% της αξίας των μη δηλωμένων λογαριασμών που ανοίχθηκαν μέχρι την 1η Αυγούστου 2008, το 30% της αξίας των λογαριασμών που ανοίχθηκαν μεταξύ αυτής της ημερομηνίας και του Φεβρουαρίου 2009 και το 50% για τους λογαριασμούς που ανοίχθηκαν μετά τον Φεβρουάριο του 2009.

Μεταξύ των τραπεζών που υπέβαλλαν αίτηση συμμετοχής στο πρόγραμμα αμνηστίας βρίσκεται η EFG International του Έλληνα δισεκατομμυριούχου, Σπύρου Λάτση.

http://www.bloomberg.com/news/2014-01-28/swiss-banks-seek-tax-amnesty-as-third-accept-u-s-offer.html

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: