Αβεβαιότητα για τους αποκλεισμένους ναυτικούς του πλοίου JSM – Βρίσκεται στο Κιάτο




Εκτενές άρθρο του Isaac Arnsdorf στο BLOOMBERG με τίτλο «Stranded Sailors Signal More Danger Than Somali Pirates» αναφέρεται στο πλοίο JSM, με σημαία Μολδαβίας, το οποίο βρίσκεται ελλιμενισμένο στο λιμάνι του Κιάτου, για πάνω από πέντε μήνες, καθώς απόφαση ελληνικού δικαστηρίου απαγόρευσε τον απόπλου του, λόγω ενός θανατηφόρου ατυχήματος.

Τα μέλη ωστόσο του πληρώματος παραμένουν όλο αυτό το διάστημα εγκλωβισμένα στο πλοίο, απλήρωτα και χωρίς τρόφιμα, εγκαταλειμμένα από την πλοιοκτήτρια εταιρεία. Η εγκατάλειψη ναυτικών από τις εταιρείες τους, όπως επισημαίνεται στο δημοσίευμα, αποτελεί συνήθη πρακτική των πλοιοκτητριών εταιρειών. Ο ΟΗΕ έχει καταγράψει 2.379 εγκαταλελειμμένους ναυτικούς, που επέβαιναν σε 199 πλοία, κατά την προηγούμενη δεκαετία, ενώ υπάρχουν πολλά μη καταγεγραμμένα περιστατικά.

Διεθνείς οργανώσεις προγραμματίζουν συνάντηση τον προσεχή Απρίλιο στη Γενεύη για να εξετάσουν την επιβολή συμβολαίων ασφάλισης στις πλοιοκτήτριες εταιρείες, για την κάλυψη των εξόδων επαναπατρισμού των ναυτικών, στην περίπτωση αποκλεισμού τους.

http://www.bloomberg.com/news/2014-01-15/stranded-sailors-signal-more-danger-than-somali-pirates.html

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: