Αυξήθηκαν οι τραπεζικές καταθέσεις στην Ελλάδα




Οι καταθέσεις στις ελληνικές τράπεζες αυξήθηκαν κατά 1,1%, το 2013, για πρώτη φορά μετά το ξέσπασμα της ευρωπαϊκής κρίσης χρέους το 2009, αναφέρει ο Marcus Bensasson σε ανταπόκρισή του από την Αθήνα στο BLOOMBERG με τίτλο «Greek Bank Deposits Post First Annual Increase in Four Years».

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Τράπεζας της Ελλάδας οι καταθέσεις αυξήθηκαν στα 163,3 δις ευρώ τον Δεκέμβριο από τα 161 δις τον Νοέμβριο και από τα 161,5 δις ένα χρόνο πριν. Παραμένουν ωστόσο μειωμένες κατά 30% σε σχέση με τα 237,8 δις ευρώ του Σεπτεμβρίου 2009.

«Υπήρξε μια ελαφριά αύξηση της εμπιστοσύνης και ορισμένοι επέστρεψαν τα χρήματά τους. Ωστόσο δεν περιμένω την επιστροφή των χρημάτων που αποσύρθηκαν από την αρχή της κρίσης εάν δεν βελτιωθεί ουσιαστικά το κλίμα και αυτό θα εξαρτηθεί από μια νέα συμφωνία για τη διαγραφή χρέους και από την είσοδο της οικονομίας σε τροχιά βιώσιμης ανάπτυξης» δήλωσε ο Τάσος Αναστασάτος, οικονομολόγος στην Eurobank Ergasias.

Ο Έλληνας Πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, κάλεσε, τον τρέχοντα μήνα, τους ηγέτες της Ευρωζώνης μια νέα απομείωση του ελληνικού χρέους.

http://www.bloomberg.com/news/2014-01-29/greek-bank-deposits-post-first-annual-increase-in-four-years.html

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: