Στην Κύπρο έκαναν Πρωτοχρονιά τα πλοία που θα μεταφέρουν τα χημικά όπλα της Συρίας




Ρεπορτάζ VOA News

Ένα νορβηγικό και ένα δανέζικο πλοίο που έχουν αναλάβει να απομακρύνουν τα χημικά όπλα από την Συρία, έκαναν αναστροφή πορείας την Τρίτη με προορισμό την Κύπρο, καθώς έληξε η προθεσμία για τη μεταφορά των συριακών χημικών όπλων χωρίς να έχει επιτευχθεί κάποιο αποτέλεσμα.

Εκπρόσωπος των νορβηγικών Ένοπλων Δυνάμεων ανέφερε στην ΦτΑ ότι τα δύο φορτηγά πλοία, με την συνοδεία πολεμικών πλοίων, έχουν επιφορτιστεί με την απομάκρυνση των επικίνδυνων τοξικών ουσιών προκειμένου αυτές να καταστραφούν, υπό την επίβλεψη της διεθνούς κοινότητας.

Όπως ο ίδιος είπε τα πλοία, κατευθυνόμενα προς το λιμάνι της Λατάκιας, σταμάτησαν στη Λεμεσό για ανεφοδιασμό και στη συνέχεια, θα συνεχίσουν το δρομολόγιο τους με κατεύθυνση τη Συρία.

Αξιωματούχος του Οργανισμού για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων ανέφερε ότι οι βασικοί λόγοι για τους οποίους η κυβέρνηση Άσσαντ δεν κατάφερε να απομακρύνει τα χημικά που βρίσκονταν στη χώρα, μέσα στο χρονικό περιθώριο που της είχε δοθεί, ήταν θέματα ασφάλειας και η γραφειοκρατία.

Παράλληλα, οι άσχημες καιρικές συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή και η περίπλοκη διαδικασία που έχει αποφασιστεί, με την συμμετοχή πολλών κρατών, συνέβαλλαν επίσης στην καθυστέρηση της απομάκρυνσης των συριακών χημικών.

ΠΗΓΗ-Φωτογραφία: http://gr.voanews.com/

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: