Ο Λιού σε Παρίσι, Βερολίνο και Λισαβώνα επειδή η Ευρώπη “παραμένει έντονος λόγος ανησυχίας”




Στην τέταρτη επίσκεψη του Αμερικανού Υπουργού Οικονομικών Jacob Lew στην Ευρώπη από την ανάληψη του αξιώματος του, συγκεκριμένα σε Γαλλία, Γερμανία και Πορτογαλία, αναφέρονται ο Howard Schneider σε άρθρο του στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας WASHINGTON POST (“Lew, in brief trip to Europe, to press for crisis fight to continue”) και οι Kasia Klimasinska και Ian Katz στην ηλεκτρονική έκδοση του BLOOMBERG (“Lew Will Push EU to Avoid Race to Bottom on Finance Rules”).

Σύμφωνα με χθεσινές δηλώσεις ανώτατου αξιωματούχου του αμερικανικού Υπουργείου Οικονομικών – ο οποίος ζήτησε να μην κατονομαστεί – με την Ευρώπη να βρίσκεται σε μια άσχημη κατάσταση χαμηλής ανάπτυξης και ποσοστών ρεκόρ υψηλής ανεργίας, η περιοχή παραμένει έντονος λόγος ανησυχίας για τις ΗΠΑ.

Σύμφωνα δε με τον ίδιο αξιωματούχο, μια καθοδική  πορεία σταθερών χαμηλά μισθών και τιμών στην Ευρώπη μπορεί να επηρεάσει την παγκόσμια ανάκαμψη και ο Αμερικανός Υπουργός Οικονομικών J. Lew θα ασκήσει πιέσεις στους Ευρωπαίους αξιωματούχους να χρησιμοποιήσουν επιθετικότερες χρηματοπιστωτικές και νομισματικές πολιτικές.

«Η επίσκεψη του J. Lew συνιστά ένδειξη ότι η Ευρώπη βρίσκεται σε στενή επιτήρηση από την αμερικανική κυβέρνηση δεδομένου ότι συνεχίζει να θέτει συστημική απειλή για την παγκόσμια οικονομία», δήλωσε ο Domenico Lombardi, πρώην αξιωματούχος του ΔΝΤ και νυν δ/ντης του προγράμματος Διεθνούς Οικονομίας στο καναδέζικο Centre for International Governance.

http://www.washingtonpost.com/business/economy/lew-in-brief-trip-to-europe-to-press-for-crisis-fight-to-continue/2014/01/06/0f977c4a-7704-11e3-8963-b4b654bcc9b2_story.html

http://www.bloomberg.com/news/2014-01-07/lew-will-push-europe-to-avoid-race-to-bottom-on-financial-rules.html

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: