Στυλιανίδης: Οι Τούρκοι τορπίλισαν το διάλογο




Οι δηλώσεις Ερογλου – Νταβούτογλου τορπίλισαν την όποια δυνατότητα επανέναρξης ουσιαστικού διαλόγου στο Κυπριακό, τονίζει σε γραπτή δήλωση του ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Χριστος Στυλιανίδης σύμφωνα με το Κυπριακό Πρακτορείο.

Σχολιάζοντας την κοινή διάσκεψη Τύπου των δύο, στα κατεχόμενα το απόγευμα, ο κ. Στυλιανίδης υποδεικνύει ότι τουρκοκυπριακή ηγεσία με τη συνδρομή και της τουρκικής πλευράς έδειξε την εμμονή της σε ακραίες και αδιάλλακτες θέσεις.

“Υπό τις παρούσες συνθήκες, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν είναι διατεθειμένος να εισέλθει σε ένα διάλογο για χάρη του διαλόγου”, υπογραμμίζει και καλεί τον διεθνή παράγοντα σε αυτά τα νέα δεδομένα των γεωπολιτικών ανακατατάξεων στην Ανατολική Μεσόγειο να βοηθήσει ώστε η περιοχή μας να μπει επιτέλους σε διαδικασία ειρήνης, σταθερότητας και συνεργασίας.

“Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και η ελληνοκυπριακή πλευρά θα συνεχίσουν με την ίδια εποικοδομητική στάση, η οποία πηγάζει μέσα από τις αποφάσεις και τα ψηφίσματα του ΟΗΕ, πιστεύοντας ότι η συνεργασία και η σταθερότητα στην περιοχή είναι προς όφελος όλων των λαών της περιοχής και ειδικότερα βέβαια του κυπριακού λαού στο σύνολο του, Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων”, αναφέρει στη γραπτή δήλωση του ο Εκπρόσωπος και επισημαίνει ότι τους τελευταίους τρεις μήνες ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και η ελληνοκυπριακή πλευρά με εποικοδομητική στάση έδωσε τη μάχη για να σπάσει το αδιέξοδο και επιτέλους να εισέλθουμε σε διαδικασία ουσιαστικών συνομιλιών στο Κυπριακό με προοπτική κατάληξης.

Η θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας, καταλήγει, ότι έπρεπε να ήταν απολύτως σαφής η βάση της διαπραγμάτευσης και πλήρως εναρμονισμένη με τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ επιβεβαιώνεται και ταυτόχρονα αποδεικνύεται ότι εάν εισέλθουμε σε διάλογο δίχως συγκεκριμένη βάση διαπραγμάτευσης, απλώς θα οδηγηθούμε σε ένα αδιέξοδο με απρόβλεπτες συνέπειες για την προοπτική λύσης.

ΠΗΓΗ: Κυπριακό Πρακτορείο

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: