Πρέπει να ενισχυθεί ο θεσμός της οικογένειας, γράφει στην εγκύκλιο του ο κ. Βαρθολομαίος




Του Αριστείδη Βικέτου

Χρέος της Εκκλησίας, αλλά και καθήκον της ηγεσίας κάθε λαού αποτελεί η με κάθε τρόπο ενίσχυση του θεσμού της οικογένειας, υπογραμμίζει ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος στην εγκύκλιο Του για την γιορτή των Χριστουγέννων. «Ο θεσμός της χριστιανικής οικογενείας αποτελεί το κύτταρον της ζωής και την θερμοκοιτίδα της υγιούς ψυχικώς και σωματικώς αναπτύξεως των τέκνων», επισημαίνει.

Για να αναπτυχθεί ένα παιδί υγιώς και ομαλώς απαιτείται μία οικογένεια όπου ο άνδρας και η γυναίκα ζουν αρμονικά, ως ένα  σώμα, μία σάρκα, μία ψυχή, υποτασσόμενοι ο ένας προς τον άλλον, υποδεικνύει ο Πατριάρχης.

Ο κ. Βαρθολομαίος εκφράζει την βεβαιότητα ότι όλοι  οι πνευματικοί και εκκλησιαστικοί ηγέτες, «ως άλλοι αγραυλούντες ποιμένες, αλλά και οι ιθύνοντες τα του κόσμου, γνωρίζουν και αποδέχονται την θείαν αλήθειαν και πραγματικότητα ταύτην, την οποίαν διακηρύττομεν από του Οικουμενικού Πατριαρχείου. Πάντες οφείλομεν να ενθαρρύνωμεν την δημιουργίαν και την λειτουργίαν των φυσιολογικών οικογενειών δια να αναπαράγουν υγιείς ψυχικώς και χαρούμενους πολίτας, πλήρεις αισθημάτων ασφαλείας, στηριζομένους εις το αίσθημα της προστασίας του ισχυρού και προστατεύοντος πατρός και της στοργικής και αγαπώσης μητρός. Οικογενείας, εις τας οποίας θα αναπαύεται ο Θεός».

Επίσης στην εγκύκλιο Του ο Πατριάρχης επισημαίνει ότι 2013 χρόνια και «ο Ιησούς διώκεται εις τα πρόσωπα των χριστιανών στην Συρία -και όχι μόνον- ο Χριστός φεύγει, ως πρόσφυξ μετ  αυτών, όχι εις την Αίγυπτον, αλλά εις τον Λίβανον, εις την Ευρώπην, εις την Αμερικήν και αλλαχού δι’  ασφάλειαν εν τη ανασφαλεία του κόσμου, 2013 χρόνια και το Παιδίον Ιησούς είναι ακόμη φυλακισμένον με τους δύο Ιεράρχας της Συρίας Παύλον και Ιωάννην, με τας Ορθοδόξους μοναχάς και πολλούς ακόμη ανωνύμους και επωνύμους χριστιανούς».

Τονίζει ακόμη ότι 2013 χρόνια και ο Ιησούς «φονεύεται καθ  ημέραν εις το πρόσωπον των χιλιάδων εμβρύων, τα οποία οι γονείς των δεν αφήνουν να γεννηθούν, και εμπαίζεται και ονειδίζεται εις το πρόσωπον των δυστυχισμένων παιδίων, τα οποία ζουν υπό την κρίσιν της οικογενείας, της ανεχείας, της πτωχείας».

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: