Παράπλευρες απώλειες της τουρκικής κρίσης




Η BlackRock, η μεγαλύτερη επενδυτική εταιρεία στον κόσμο, και η Third Point, είναι δύο από τις εταιρείες που επλήγησαν από την πτώση του Τουρκικού Χρηματιστηρίου, λόγω της έρευνας για διαφθορά σε επιχειρηματίες και πολιτικούς, αναφέρει η Isobel Finkel σε ανταπόκρισή της από την Κωνσταντινούπολη στο BLOOMBERG με τίτλο «BlackRock to Third Point Blindsided as Turkey Shares Plummet».

Οι μετοχές της Turkiye Halk Bankasi έπεσαν κατά 13 μονάδες, μετά την χθεσινή φυλάκιση του εκτελεστικού διευθυντή της εταιρείας στο πλαίσιο της έρευνας για τη διαφθορά, μία ημέρα μετά την κοινοποίηση της αγοράς μετοχικού πακέτου της εταιρείας από την BlackRock, ύψους 3,9 εκ. δολαρίων. Πτώση 12% σημείωσε και η Emlak Konut Gayrimenkul Yatirim Ortakligi, στην οποία είχε επενδύσει τον προηγούμενο μήνα η Third Point με 150 εκ. δολάρια.

Όπως επισημαίνεται στην ανταπόκριση τα χθεσινά επεισόδια εντάσσονται ενδεχομένως στην κλιμάκωση μιας πάλης εξουσίας μεταξύ του Πρωθυπουργού Ερντογάν και του ισλαμιστή ηγέτη, Fethullah Gulen, που διαθέτει ισχυρά στηρίγματα στον τομέα της Δικαιοσύνης και της αστυνομίας.

http://www.bloomberg.com/news/2013-12-18/blackrock-to-third-point-blindsided-as-turkey-holdings-plummet.html

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: