Παράθυρο ευκαιρίας στο Κυπριακό βλέπει ο Μπαν κι Μουν, που φαίνεται να ζει σε άλλο …πλανήτη




Του ΑΡΗ ΒΙΚΕΤΟΥ

Ο γενικός γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών, Μπαν Κι Μουν, φέρεται να δήλωσε ότι «αναμένει από τις δύο πλευρές στην Κύπρο να αξιοποιήσουν το παράθυρο ευκαιρίας και να επαναρχίσουν την διαπραγματευτική διαδικασία στο Κυπριακό».

Σύμφωνα με τουρκοκυπριακά μέσα ενημέρωσης η δήλωση έγινε σε τηλεφωνική συνομιλία του  γ.γ του ΟΗΕ με τον κατοχικό ηγέτη, Ντερβίς Έρογλου, στη διάρκεια της οποίας συζητήθηκαν οι τελευταίες εξελίξεις στις διαβουλεύσεις για κατάληξη σε κοινό ανακοινωθέν, στο Κυπριακό.

Σε ανακοίνωση της λεγόμενης “προεδρίας” του παράνομου καθεστώτος των κατεχομένων αναφέρεται ότι ο κύριος Έρογλου ανέλυσε στον γενικό γραμματέα τις πρόσφατες πρωτοβουλίες, που ανέλαβε η τουρκοκυπριακή πλευρά, για προώθηση της διαδικασίας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο κύριος Μπαν φέρεται να είπε ότι γνωρίζει πάρα πολύ καλά τις «εποικοδομητικές» -όπως τις χαρακτήρισε- προσπάθειες, που καταβάλλει η τουρκοκυπριακή πλευρά, καθώς και τη στήριξη του υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας, Αχμέτ Νταβούτογλου,στη διαδικασία.

Ο γενικός γραμματέας φέρεται να ευχήθηκε ότι η διακοπή στις διαβουλεύσεις για τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς θα δώσει την ευκαιρία στις δύο πλευρές να επεξεργαστούν καλύτερα τα δεδομένα. Φέρεται να είπε ότι ο ειδικός του σύμβουλος, Αλεξάντερ Ντάουνερ, θα επανέλθει στην Κύπρο τον Ιανουάριο, πριν από την ετοιμασία της αναφοράς του στα Ηνωμένα Έθνη.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: