Ο Πολ Τόμσεν επιστρέφει στην Αθήνα…




Εχει δημιουργηθεί σύγχυση από τις ανακοινώσεις της Κομισιόν και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, που αναφέρουν ότι τα ηγετικά κλιμάκια της τρόικας θα επιστρέψουν στην Ελλαδα τον Ιανουάριο, υπό τον όρο ότι ως τότε θα έχει επιτευχθεί περαιτέρω πρόοδος σε σχέση με την εφαρμογή του οικονομικού προγράμματος της χώρας.

            Στην ίδια ανακοίνωση τονίζεται οτι προς τον σκοπό αυτόν οι διαπραγματεύσεις σε τεχνικό επίπεδο θα συνεχισθουν την ερχόμενη εβδομάδα στην Αθήνα.

            Σύμφωνα με πληροφορίες του Μέγκα, ανεξάρτητα από την επίσημη ανακοίνωση του Ταμείου, που όντως αναφέρει τα παραπάνω, ότι δηλαδή δεν θα επιστρέψουν και λοιπά μέχρι τον Ιανουάριο, ο κ. Πολ Τόμσεν θα ηγηθεί του τεχνικού κλιμακίου και θα βρίσκεται στην Αθήνα την άλλη εβδομάδα.

            Ο κ. Τόμσεν θα αναχωρήσει σήμερα για τις Βρυξέλλες για να παραστεί στο Γιούρογκρουπ της Δευτέρας και στη συνέχεια, σύμφωνα με τις δικές μας πληροφορίες, θα μεταβεί στην Αθήνα για να συνεχίσει την επιθεώρηση σε τεχνικό επίπεδο. Αρα δεν ισχύει, τουλάχιστον για τον κ. Τόμσεν, αυτό που αναφέρεται στην ανακοίνωση της Κομισιόν. Ο κ. Τόμσεν θα βρίσκεται λοιπόν στην Αθήνα μετά το Γιουρογκρουπ και αναμένεται να επιστρέψει στην Ουάσιγκτον στο τέλος της εβδομάδας.

            Στο Ταμείο πιστεύουν ότι πρέπει να συνεχιστούν οι συζητήσεις παρά το γεγονός ότι γνωρίζουν πως δεν μπορούν να ολοκληρωθούν μέχρι το τέλος του χρόνου. Αρα, με τα σημερινά δεδομένα δεν θα δοθεί και η δόση αυτό το μήνα, αλλά τον επόμενο.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: