Ο Αναστασιάδης τίμησε τον Μιχ. Παρίδη




Το μήνυμα ότι η αξιοπρέπεια αλλά και η υπομονή του Έλληνα έχει τα όριά της, έστειλε από τη Λάρνακα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, προσθέτοντας πως προσδοκούμε στην επανέναρξη ενός διαλόγου που θα απαλλάξει την Κύπρο από τα κατοχικά στρατεύματα, θα δημιουργήσει ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό κράτος σε συνθήκες ειρηνικής συμβίωσης και θα δίνει την ευκαιρία σε όλους ανεξαίρετα τους πολίτες να προκόψουν.

Σε εκτός κειμένου ομιλία του στα αποκαλυπτήρια στήλης στο Σωματείο «Παρίδειον» στη Λάρνακα, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης έστειλε το μήνυμα ότι «πάντοτε τόσο η αξιοπρέπεια όσο και η υπομονή του κάθε Έλληνα έχει τα όρια της» και σημείωσε:

«Αυτές τις μέρες καταβάλλονται σύντονες προσπάθειες έτσι ώστε να μπορέσει να εκδοθεί ένα κοινό ανακοινωθέν όχι χάριν πείσματος, αλλά χάριν αυτού που επιδιώκουμε: να καθοριστούν δηλαδή οι βασικές αρχές λύσεις του κυπριακού προβλήματος ώστε να μπορέσουμε να προσδοκούμε ότι η επανέναρξη του νέου διαλόγου θα μας οδηγήσει εκεί όπου χρωστούν, τόσο στον Ελληνισμό όσο ακόμα και στους Τουρκοκύπριους, δηλαδή στην απαλλαγή της πατρίδας μας από κατοχικά στρατεύματα, τη δημιουργία συνθηκών ειρηνικής συμβίωσης, τη δημιουργία ενός σύγχρονου ευρωπαϊκού κράτους που θα δίνει την ευκαιρία σε όλους ανεξαίρετα τους πολίτες να προκόψουν».

Ανέφερε ακόμα πως «είναι με πολλή υπομονή που παρακολουθούμε τα όσα διαδραματίζονται και τις πολλές και διάφορες αξιώσεις. Αλλά είναι και με το ίδιο πείσμα που επιμένουμε πως αν δεν διασφαλιστούν αυτά τα οποία αξιούμε, δεν θα επιτρέψουμε εις οποιονδήποτε να πιστεύει ότι μπορεί να επαναρχίσει ένας διάλογος χάριν του διαλόγου».

Αυτό, τόνισε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, «να γίνει ξεκάθαρο, ότι επιδίωξη μας είναι η λύση όχι βεβαίως η όποια λύση, αλλά την ίδια ώρα επιδίωξη είναι να τεθούν τα θεμέλια μιας λύσης που θα επιτρέπει στον καθένα να νοιώθει περήφανα ότι επιτέλους υπήρξε σεβασμός στις ανθρώπινες αρχές και αξίες, υπήρξε σεβασμός στα όσα η Ευρωπαϊκή Ένωση πρεσβεύει, υπήρξε σεβασμός στις αρχές και αξίες των Ηνωμένων Εθνών».

Σημείωσε επίσης ότι «αν αυτό δεν γίνει κατορθωτό θα είμαστε ανάξιοι να μνημονεύουμε τον Μιχαλάκη Παρίδη και τους άλλους ήρωες. Αυτή είναι η δέσμευση μου και αυτή η μεγαλύτερη τιμή και το μεγαλύτερο μνημόσυνο σε ένα μεγάλο ήρωα όπως τον Μιχαλάκη Παρίδη».

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στην εκτός κειμένου ομιλία του αναφέρθηκε και στην πόλη της Λάρνακας, ευχήθηκε ό,τι καλύτερο στους συντελεστές, πρώτα με την ίδρυση του Σωματείου και δεύτερο με τη συνεχή παρουσία των συντελεστών στα δρώμενα της Λάρνακας, την οποία δεν ξεχνώ».

Δυστυχώς, ανέφερε απευθυνόμενος στο Δήμαρχο της Λάρνακας, «τα ταμεία που παρέλαβα δεν είναι απλώς μείον, είναι σε κατάσταση που χρειάζεται τρομερή περισυλλογή και κάνουμε ό,τι είναι ανθρώπινα δυνατόν, ευελπιστώντας ότι σύντομα μέσα από τις διαδρομές μας στα διάφορα ξένα κράτη θα επιτύχουμε τουλάχιστον να εξεύρουμε επενδυτές για ένα από τα μεγαλύτερα έργα της πόλης, που θα δώσει διάσταση ζωής ποιότητα και γενικότερα θα αναβαθμίσει το επίπεδο της πόλης».

ΠΗΓΗ: www.philenews.com

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: