Νικόλας Παπαδόπουλος ή Καρογιάν;




Λευκωσία: Στις κάλπες προσέρχονται σήμερα τα μέλη του ΔΗΚΟ για να εκλέξουν τον Πρόεδρο του κόμματος. Οι υποψήφιοι για την προεδρία, Μάριος Καρογιάν και Νικόλας Παπαδόπουλος απηύθυναν έκκληση στα μέλη του ΔΗΚΟ να προσέλθουν μαζικά στις κάλπες και να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα.Σε μήνυμα ο Μάριος Καρογιάν ζήτησε συστράτευση γύρω από τις επιλογές που κατέστησαν το ΔΗΚΟ ηγεμονική δύναμη του Κέντρου. Ο Νικόλας Παπαδόπουλος δήλωσε ότι το ΔΗΚΟ γυρίζει τη Δευτέρα σελίδα και κάλεσε τα μέλη του κόμματος να εκλέξουν τον καταλληλότερο.

Η διαδικασία

Η ψηφοφορία, η οποία θα διεξαχθεί σε όλες τις επαρχίες της Κύπρου, αρχίζει την Κυριακή η ώρα 9 το πρωί στα εκλογικά κέντρα τα οποία θα κλείσουν στις 18.00 το απόγευμα. Θα λειτουργήσουν πέντε εκλογικά κέντρα, ένα σε κάθε πόλη.

Στο ξενοδοχείο Hilton Park στη Λευκωσία, στην αίθουσα Millennium στη Λεμεσό, στην αίθουσα «Αστέρια» στην Αραδίππου για την Λάρνακα, στην αίθουσα «ΜΟΝΤΕ ΛΙΖΑ» στην Πάφο και στο Ξενοδοχείο «Αινείας» στην Αγία Νάπα για την Αγία Νάπα και την ελεύθερη περιοχή Αμμοχώστου. Δικαίωμα ψήφου έχουν 38.605 μέλη, εκ των οποίων 14.030 στη Λευκωσία, 9.702 στη Λεμεσό, 6.395 στην Πάφο, 4.746 στη Λάρνακα, 3.594 στην ελεύθερη Αμμόχωστο, και 139 στο εξωτερικό.

Κάθε μέλος του κόμματος που έχει δικαίωμα συμμετοχής στην εκλογική διαδικασία ασκεί αυτοπροσώπως το δικαίωμα του εκλέγειν και ψηφίζει με βάση τους κανονισμούς που αναγράφονται στο ψηφοδέλτιο. Κάθε μέλος, κατά την προσέλευσή του στο Επαρχιακό Εκλογικό Κέντρο πρέπει απαραίτητα να φέρει μαζί του το Δελτίο Πολιτικής Ταυτότητας, ή το Διαβατήριο ή το Εκλογικό Βιβλιάριο ή την Άδεια Οδήγησης για να διαπιστώνεται η ταυτοπροσωπία.

Δικαίωμα ψήφου έχουν όλα τα μέλη που έχουν τακτοποιημένες τις οικονομικές τους υποχρεώσεις, η οποία μπορεί να γίνει και στους χώρους των Επαρχιακών Εκλογικών Κέντρων την 1η Δεκεμβρίου. Η συνδρομή που οφείλουν τα παλαιά μέλη είναι 15 ευρώ, δηλαδή 10 ευρώ για τη συνδρομή του 2013 και 5 ευρώ για τα προηγούμενα χρόνια. – See more at: http://www.philenews.com/el-gr/top-stories/885/173901/kalpes-ayrio-sto-diko-gia-tin-anadeixi-tou-neou-proedrou#sthash.FVH5mTMd.dpuf

Για το ίδιο θέμα, ο ανταποκριτής του ΑΠΕ Αριστείδης Βικέτος μετέδωσε τα παρακάτω:

Εσωκομματικές εκλογές διεξάγονται (σήμερα) για ανάδειξη προέδρου του Δημοκρατικού Κόμματος.Υποψήφιοι για τη θέση είναι ο νυν Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Μάριος Καρογιάν και ο Βουλευτής ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος, βουλευτής και Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών.

Οι δύο διεκδικητές της προεδρίας του ΔΗΚΟ συνέχισαν την προεκλογική τους εκστρατεία, μέχρι το βράδυ. Οι ίδιοι και εκπρόσωποί τους τόνισαν ότι δεν υπάρχουν μεταξύ των δύο ουσιαστικές διαφορές στο εθνικό θέμα και στην οικονομία και επικέντρωσαν την επιχειρηματολογία τους στην καταλληλότητα και επάρκεια τους για την προεδρία του κόμματος.

Ο κ. Καρογιάν εστίασε στην ανάγκη για διατήρηση της κυρίαρχης ρυθμιστικής θέσης του Δημοκρατικού Κόμματος στο χώρο του Κέντρου και ο κ. Παπαδόπουλος επέκρινε τον ανθυποψήφιό του ότι απέτυχε στη διάρκεια της Προεδρίας του, συμπλέοντας για τέσσερα χρόνια, με τον τέως πρόεδρο Δημήτρη Χριστόφια, τον οποίο κατηγόρησε ότι καταβαράθρωσε και την οικονομία και το εθνικό θέμα.

ΠΗΓΗ: www.philenews.com, ANA-MPA

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: