Ελληνες σεφ “εισέβαλαν” στο Κογκρέσο




Η Ελληνική Διατροφή και τα οφέλη της για την υγεία παρουσιάστηκαν σε χθεσινή εκδήλωση στο αμερικανικό Κογκρέσο, την οποία διοργάνωσε η Ελληνική Πρεσβεία στην Ουάσιγκτον, σε συνεργασία με τα Γραφεία των βουλευτών Τζόζεφ Κρόουλι, Γκας Μπιλιράκης και Κάρολιν Μαλόνι.

Περισσότερα από 400 άτομα, ανάμεσά τους Αμερικανοί βουλευτές, ακαδημαϊκοί, δημοσιογράφοι, διπλωμάτες και μέλη της κοινωνικής ελίτ της Ουάσιγκτον, είχαν την ευκαιρία να γευτούν μοναδικές ελληνικές γεύσεις από τα χέρια διάσημων σεφ, από Ελλάδα και ΗΠΑ.

Η πρόεδρος του αμερικανικού Κέντρου Γενετικής, Διατροφής και Υγείας και συγγραφέας του μπεστ σέλερ «Η Δίαιτα Ωμέγα», Δρ. Άρτεμις Σιμοπούλου αναφέρθηκε στις ευεργετικές ιδιότητες της ελληνικής διατροφής, όπως εφαρμόζεται ιδιαίτερα στην Κρήτη, χωρίς να θυσιάζεται η νοστιμιά, όπως επισήμανε.

Την εκδήλωση χαιρέτισαν οι βουλευτές Κρόουλι, Μπιλιράκης και Μαλόνι, καθώς και ο πρέσβης της Ελλάδας Χρίστος Παναγόπουλος, ο οποίος άνοιξε την εκδήλωση, θυμίζοντας,  μεταξύ άλλων, τη θεωρία του Ιπποκράτη : «Αφήστε τα τρόφιμα να είναι το φάρμακο και το φάρμακο να είναι η τροφή».

Στην εκδήλωση συμμετείχαν η Ελληνοαμερικανίδα σεφ Κατ Κόρα, γνωστή από την τηλεοπτική εκπομπή «Iron Chef» και υποστηρίκτρια της πρωτοβουλίας της Πρώτης Κυρίας των ΗΠΑ, Μισέλ Ομπάμα, για την υγιεινή διατροφή «Let’s Move!», καθώς και οι σεφ:

• Μαρία Λόη, εκπρόσωπος του Chef Club of Greece στις ΗΠΑ

• Νταϊάνα Κόχυλα, σε συνεργασία με το εστιατόριο Zaytinya (Ουάσιγκτον) και την υποστήριξη της ελληνοαμερικανικής οργάνωσης «Daughters of Penelope»

• Αργυρώ Μπαρμπαρίγου, σε συνεργασία με το εστιατόριο Mourayo (Ουάσιγκτον)

• Michael Costa, σεφ του εστιατορίου Zaytinya

• Mike Isabella, ιδιοκτήτης και σεφ του εστιατορίου Kapnos (Ουάσιγκτον) μαζί με τον George Pagonis του ίδιου εστιατορίου, και η

• Κατερίνα Στάη, της Olive Oil Culture, η οποία παρουσίασε αυθεντικές, ελληνικές και υγιεινές συνταγές για παιδιά.

Όπως αναφέρθηκε, η ελληνική υγιεινή διατροφή αποτελεί μία σύγχρονη διατροφική πρόταση εμπνευσμένη από το παραδοσιακό πρότυπο της ελληνικής επικράτειας από άκρου εις άκρον, αλλά κυρίως αποτελεί μία δυνατή υγιεινή σύγχρονη πρόταση που δεν αποποιείται τη γεύση.

Panagopoulos02-05december2013

Οι ομιλητές σημείωσαν επίσης ότι οι αυθεντικές ελληνικές συνταγές αποτελούν παράδειγμα πως η γεύση μπορεί να συνδυασθεί με την υγιεινή διατροφή, απολαμβάνοντας φρέσκα προϊόντα από την μητέρα φύση και με το ελαιόλαδο να συνιστά το ελιξίριο της ζωής. Ως γνωστόν από το 2010, η Ελληνική Διατροφή, ως μέρος της Μεσογειακής Διατροφής, έχει χαρακτηρισθεί από την ΟΥΝΕΣΚΟ ως «άυλη κληρονομιά της Ανθρωπότητας» για τη συνεισφορά της στην υγεία των ανθρώπων, την ποιότητα ζωής και την ευεξία που χαρίζει.

Στην εκδήλωση, το παρών έδωσαν επίσης Έλληνες επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στην αμερικανική αγορά, με στόχο την προώθηση ισχυρότερων εμπορικών σχέσεων στα προϊόντα διατροφής. Οι παρευρισκόμενοι είχαν ακόμη την ευκαιρία να γευτούν παραδοσιακά ελληνικά πιάτα, και ελληνικά προϊόντα τα οποία είναι διαθέσιμα στην αμερικανική αγορά, όπως, ελαιόλαδο και παξιμάδια, μαστίχα Χίου, καθώς και να γευτούν ελληνικά κρασιά.

Στη μεγάλη φωτογραφία διακρίνονται οι κυρίες Κατερίνα Στάη, Κάρολιν Μαλόνι και Μαρία Λόη. Στη μικρή φωτογραφία ο πρέσβης της Ελλάδας Χρήστος Παναγόπουλος ομιλεί στους παρεβρισκόμενους

ΠΗΓΗ: ΠΑΝΙΚΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ / ANA-MPA

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: