Εκδήλωση για την ελληνική διατροφή στο Κογκρέσο – Διάσημοι σέφ παρουσίασαν τα μυστικά τους




Του Δημήτρη Μανή

Μια πολύ όμορφη εκδήλωση για την ελληνική διατροφή και την σημασία της στην υγεία και την ευεξία του ανθρώπου, πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης, στο Λόφο του Καπιτωλίου, στην πρωτεύουσα των ΗΠΑ.

Την εκδήλωση διοργάνωσαν από κοινού η Ελληνική Πρεσβεία στην Ουάσιγκτον, το γραφείο του βουλευτή Τζόζεφ Κρόουλι, Αντιπροέδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Δημοκρατικών στο αμερικανικό Κογκρέσο και οι Βουλευτές Κώστας Μπιλιράκης και Κάρολιν Μαλόνεϊ, συμπρόεδροι της Επιτροπής Προώθησης Ελληνικών Θεμάτων.  Μεταξύ, των διάσημων σεφ που συμμετείχαν στην ειδική εκδήλωση ήταν η Κατ Κόρα, η Μαρία Λόη, η Νταϊάν Κόχιλας, η Αργυρό Μπαρμπαρίγου, ο Μάικλ Κόστα, ο Μάικ Ιζαμπέλα και η Κατερίνα Στάη.

Στόχος της εκδήλωσης ήταν να ενημερωθεί το αμερικανικό κοινό, μεταξύ των οποίων ήταν δημοσιογράφοι, μπλόγκερ, διατροφολόγοι, ακαδημαϊκοί και διπλωμάτες, για τα οφέλη και τις υπέροχες γεύσεις της μεσογειακής διατροφής και παράλληλα να μάθουν ορισμένα μυστικά της ελληνικής κουζίνας από τους καλύτερους επαγγελματίες τους είδους. Παράλληλα, η εκδήλωση είχε στόχο την προώθηση στενότερων εμπορικών σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και ΗΠΑ, στον τομέα των προϊόντων υγιεινής διατροφής.

«Οι αρχαίοι έλληνες, μεταξύ των οποίων ήταν και οι πρώτοι αθλητές Ολυμπιακών Αγώνων, είχαν αναγνωρίσει από πολύ νωρίς τα οφέλη της καλής διατροφής και της σωματικής άσκησης» ανέφερε, κατά την διάρκεια της εκδήλωσης, ο Πρέσβης της Ελλάδας, Χρίστος Παναγόπουλος.

Η διάσημη σεφ, ελληνικής καταγωγής, Κατ Κόρα, η οποία συμμετέχει σε διάφορες προσπάθειες για την προώθηση της υγιεινής διατροφής στις ΗΠΑ, μεταξύ των οποίων και η πρωτοβουλία “Let’s Move” που έχει αναλάβει η Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ, Μισέλ Ομπάμα, τόνισε στους παρευρισκόμενους ότι «η μεσογειακή διατροφή δεν είναι απλά καλή για την υγεία μας, αλλά είναι μια υπέροχη κουζίνα με πλούσιες γεύσεις και ισορροπημένα λιπαρά».

Η Άρτεμις Σιμόπουλος, πρώην επικεφαλής της Συντονιστικής Επιτροπής των Ινστιτούτων Υγιεινής Διατροφής στις ΗΠΑ, τόνισε ότι «οι διατροφικές συνήθειες των ελλήνων, όπως χαρακτηριστικά παρουσιάζονται μέσα από την κρητική δίαιτα, αποκαθιστούν τα “καλά λίπη” που είναι απαραίτητα για τον οργανισμό μας και παράλληλα επηρεάζουν θετικά κάθε κομμάτι της ύπαρξης μας από τον ρυθμό που χτυπά η καρδιά μας μέχρι τις δυνατότητες της μνήμης μας».

Η ελληνική διατροφή, ως μέρος της μεσογειακής δίαιτας, έχει χαρακτηριστεί από την UNESCO «Πολιτιστική Κληρονομιά ολόκληρης της Ανθρωπότητας» καθώς επίσης και «τεράστια συνεισφορά στον κόσμο, την παγκόσμια υγεία και την ποιότητα ζωής των ανθρώπων».

ΠΗΓΗ: http://gr.voanews.com/

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: