Παράθυρο ευκαιρίας στο Κυπριακό βλέπει ο Μπαν κι Μουν, που φαίνεται να ζει σε άλλο …πλανήτη

Του ΑΡΗ ΒΙΚΕΤΟΥ

Ο γενικός γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών, Μπαν Κι Μουν, φέρεται να δήλωσε ότι «αναμένει από τις δύο πλευρές στην Κύπρο να αξιοποιήσουν το παράθυρο ευκαιρίας και να επαναρχίσουν την διαπραγματευτική διαδικασία στο Κυπριακό».

Σύμφωνα με τουρκοκυπριακά μέσα ενημέρωσης η δήλωση έγινε σε τηλεφωνική συνομιλία του  γ.γ του ΟΗΕ με τον κατοχικό ηγέτη, Ντερβίς Έρογλου, στη διάρκεια της οποίας συζητήθηκαν οι τελευταίες εξελίξεις στις διαβουλεύσεις για κατάληξη σε κοινό ανακοινωθέν, στο Κυπριακό.

Σε ανακοίνωση της λεγόμενης “προεδρίας” του παράνομου καθεστώτος των κατεχομένων αναφέρεται ότι ο κύριος Έρογλου ανέλυσε στον γενικό γραμματέα τις πρόσφατες πρωτοβουλίες, που ανέλαβε η τουρκοκυπριακή πλευρά, για προώθηση της διαδικασίας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο κύριος Μπαν φέρεται να είπε ότι γνωρίζει πάρα πολύ καλά τις «εποικοδομητικές» -όπως τις χαρακτήρισε- προσπάθειες, που καταβάλλει η τουρκοκυπριακή πλευρά, καθώς και τη στήριξη του υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας, Αχμέτ Νταβούτογλου,στη διαδικασία.

Ο γενικός γραμματέας φέρεται να ευχήθηκε ότι η διακοπή στις διαβουλεύσεις για τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς θα δώσει την ευκαιρία στις δύο πλευρές να επεξεργαστούν καλύτερα τα δεδομένα. Φέρεται να είπε ότι ο ειδικός του σύμβουλος, Αλεξάντερ Ντάουνερ, θα επανέλθει στην Κύπρο τον Ιανουάριο, πριν από την ετοιμασία της αναφοράς του στα Ηνωμένα Έθνη.

2 Comments on "Παράθυρο ευκαιρίας στο Κυπριακό βλέπει ο Μπαν κι Μουν, που φαίνεται να ζει σε άλλο …πλανήτη"

 1. Αλεξάνδρα | December 26, 2013 at 1:07 AM | Reply

  “Έτσι κυβέρνηση έτσι Νταουνερ θέλει”
  Επερπατησε ο Παν Κι Μουν στο κοκκινο χαλι στο παράνομο ψευδοκρατος
  κατόπιν μεθοδεύσεων του Νταουνερ. …
  Διέρρευσαν εγκληματικες μεθοδεύσεις απο μερουσ του σε βάρος Κυπριιων πολιτικών και οι κυβερνώντες “έπαιζαν κσι παίζουν πελλον”….,.” έκαμναν του τοπον που λαλουμεν στα Κυπριακά”
  Ο ίδιος ο ΟΗΕ δια του εκπροσώπου του καταπατά αποφάσεις του συμβουλίου ασφαλείας του ΟΗΕ κσι οι εδω οι Κυβερνώντες ιθαγενείς “Αγρον Ηγορασαν”…,.
  Δεν γνωρίζει η κυβέρνηση της Κύπρου της Ελλάδας ο Παν κι Μουν ο Νταουνερ ότι το Συμβουλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ έκαλεσε ΌΛΕΣ τις χώρες να ΜΗΝ αναγνωρίσουν το μόρφωμα του παρανομου κράτους το οποίο αποτέλεσε έγκλημα πολέμου !!
  ( για να αντιλαμβάνονται οι οπου γης Ανανιστες -οι οποιοι στην προσπάθεια τους να μας πείσουν να δεχτούμε τα αποτέλεσμα της τουρκικής εισβολής-
  συγκρίνουν παράνομες στρατιωτικές επιδρομές ΠΡΙΝ και ΜΕΤΑ την ίδρυση του ΟΗΕ – είναι χρήσιμο να έχουν υπόψη τους ότι ο ΟΗΕ ιδρύθηκε το 1945 και η εισβολή έγινε το 1974 – ο ΟΗΕ και οι κυβερνήσεις ωφειλουν πρώτοι και πάνω απο όλους να μην τους διαφεύγει η Διεθνής έννομη τάξη -απο το 1945 και εντεύθεν .
  Να Σεβαστούν τους εαυτούς τους και την διεθνή κοινωνία

 2. Φανούλα Αργυρού | December 26, 2013 at 9:24 AM | Reply

  Στον ιδιο άλλο πλανήτη παρέα με τον κάθε Μπαν και Μουν ζούν εδώ και δεκαετίες και οι Ελληνοκύπριοι πολιτικοί.΄Ολοι τους μηδενός εξαιρουμένου. Κανένας δεν βγήκε ξεκάθαρα να αποκηρύξει την διζωνική παρόλες τις αμφιταλατεύσεις ορισμένων είτε για προεκλογικούς είτε για κομματικούς κατά καιρούς σκοπούς. Ο κάθε Ντάουνερ είναι το άλλοθι της ανικανότητάς τους. Δεν μας φταίνε οι διάφοροι Ντάουνερ εξού και ο νυν αλλά οι ίδιοι οι ανίκανοι και αδιάβαστοι δικοί μας. Αυτοί είναι που μας φταίνε γιατί αυτούς είναι που προστατεύει η παρουσία του για την ανικανότητά τους να αποτινάξουν την τουρκοβρετανική διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία. Επαλήθευσαν οι Τούρκοι που από το 1957 έλεγαν στους Βρετανούς (που ούτε αυτοί ακόμα δεν το πίστευαν) ότι με την βοήθεια των Ελληνοκυπρίων πίστευαν θα καταφέρουν τις δύο ομόσπονδες (Διζωνική) ζώνες στην Κύπρο. Οι Μεντερες και Ζορλού (αν και εκτελέστηκαν το 1960) δεν διαψεύθηκαν στις πεποιθήσεις τους. Από δικής μας πλευράς όμως κανένας δεν έπαθε τίποτα τουναντίον μέχρι σήμερα συνεχίζουν να επαληθεύουν τους Τούρκους και να εκλέγονται και προέδροι ο ένας μετά τον άλλο (με μοναδική εξαίρεση τον μ. Σπύρο Κυπριανού) οι διζωνικοί δικοί μας…

Leave a comment

Your email address will not be published.


*