Ψηφίζουν και Ρωσοπόντιοι στις εκλογές του ΔΗΚΟ ομολόγησε ο Μάριος Καρογιάν!




Λευκωσία: Οι ομάδες στήριξης των δύο μονομάχων στο Δημοκρατικό Κόμμα παρουσιάζονται εξίσου αισιόδοξες ότι οι κάλπες θα αναδείξουν τον δικό τους υποψήφιο στην κομματική προεδρία.

Τα επιτελεία, που έχουν επικεντρωθεί πλέον σε οργανωτική δουλειά και κινητοποίηση των εκλογέων, στήνουν παράσταση νίκης προκειμένου να παρασύρουν υπέρ του δικού τους υποψηφίου, τη μερίδα των δηκοϊκών που συνήθως τοποθετείται με τον νικητή. Κι αυτή η μερίδα δεν είναι αμελητέα σύμφωνα με στελέχη που γνωρίζουν καλά πώς λειτουργεί ο δηκοϊκός κόσμος και τα οποία πιστεύουν ότι αυτή η ομάδα είναι που θα κρίνει το τελικό εκλογικό αποτέλεσμα. Το ζητούμενο από τα δύο επιτελεία είναι η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη κινητοποίηση εκλογέων προκειμένου να ασκήσουν την Κυριακή το εκλογικό δικαίωμά τους.

Από το σύνολο των 38.600 ψηφοφόρων και τα δύο επιτελεία αναμένουν ότι θα προσέλθουν στα εκλογικά κέντρα τα 2/3.

Ο Μάριος Καρογιάν μίλησε για πρωτοφανείς σε όγκο εκλογές. Και έριξε την αιχμή στον ανθυποψήφιό του γιατί θέλει να ακυρώσει τώρα τη μεγάλη κινητοποίηση που και ο ίδιος προκάλεσε με τη διαφημιστική εκστρατεία του.

Σε δηλώσεις του στη μεσημβρινή εκπομπή του «Σίγμα» ήταν αρκούντως δηκτικός προς τον Νικόλα Παπαδόπουλο ότι έκανε καμπάνια για μήνες λες και ήταν σουπερμάρκετ. Υποστήριξε ότι η δική του έγνοια ήταν να μην αλλοιωθεί η ιδεολογία του ΔΗΚΟ. Τόνισε ότι δεν φοβάται τη βάση και ότι απαντά στις προκλήσεις. Διερωτήθηκε γιατί το επιτελείο του ανθυποψηφίου του προσπαθεί να ακυρώσει τώρα την κινητοποίηση της βάσης και αμφισβητεί τις εγγραφές νέων μελών. Παραδέχθηκε ότι έχουν εγγραφεί και αλλοδαποί στο κομματικό μητρώο, κάτι που καταστατικά προβλέπεται από το 2003 με βάση καταστατική αλλαγή που έγινε επί Τάσσου Παπαδόπουλου.

Ο Μ. Καρογιάν δεν ανέβασε πέραν των 500-600 τους μη Κύπριους στο μητρώο. Προσδιόρισε ότι είναι Ελλαδίτες, Ρωσοπόντιοι και ξένες νυμφευμένες με Κυπρίους. Όσον αφορά στην αντιπαράθεση που ξέσπασε για το ντιμπέιτ ο δηκοϊκός πρόεδρος επανέλαβε την επιχειρηματολογία του ότι δεν ήθελε να ζημιώσει το ΔΗΚΟ. Ότι δεν ήθελε να το μετατρέψει σε αρένα όπου να χυθεί αίμα προς άγραν τηλεθεατών. Ο ίδιος είπε ότι έχει μεγάλη υπομονή, απέφυγε για μεγάλο χρονικό διάστημα τις προκλήσεις, αλλά δεν μπορούσε να επιτρέψει να κτίζονται μύθοι και να μην απαντά.

O Νικόλας Παπαδόπουλος θέλησε χθες να εξασφαλίσει τις ευλογίες του Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου, ο οποίος παλαιότερα είχε δηλώσει δηκοϊκός. Ο υποψήφιος πρόεδρος εξέφρασε την πεποίθηση ότι από Δευτέρας το ΔΗΚΟ με νέα ηγεσία, ενδυναμωμένο και ενωμένο, θα πρωταγωνιστήσει και θα συμβάλει καθοριστικά και αποτελεσματικά στην αντιμετώπιση των κρίσιμων προβλημάτων.

Όσον αφορά στον ρόλο της Εκκλησίας σημείωσε ότι δικαιούται και πρέπει να έχει άποψη στην προσπάθεια αντιμετώπισης των προβλημάτων του τόπου. Ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας ευχήθηκε καλή επιτυχία στον υποψήφιο σημειώνοντας πως, τόσο η Εκκλησία όσο και ο ίδιος προσωπικά θέλουν το Δημοκρατικό Κόμμα ενισχυμένο και συγκροτημένο έτσι ώστε να διαδραματίσει τον ρόλο που έχει να διαδραματίσει στα δύο κρίσιμα προβλήματα που έχει να αντιμετωπίσει ο τόπος μας, το Κυπριακό και την οικονομία.

Το επιτελείο Καρογιάν αντέδρασε στη συνάντηση εξαπολύοντας μύδρους κατά του υποψηφίου. «Θεωρούμε εντελώς απερίσκεπτη την ενέργεια του Νικόλα Παπαδόπουλου να επιχειρήσει να χρησιμοποιήσει ένα απόλυτα σεβαστό θεσμό για δικούς του προεκλογικούς σκοπούς. Έχουμε την άποψη ότι η συνάντησή του με τον Προκαθήμενο της Εκκλησίας έπρεπε να είχε αποφευχθεί», σημείωσε στην αντίδρασή του.

Γράφει: Ανδρούλα Ταραμουντά – www.philenews.com

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: