Σωτήρια η καλλιέργεια κρόκου Κοζάνης για την τοπική κοινωνία αναφέρει το CNN




Τη σημασία της καλλιέργειας του κρόκου για την οικονομική ανάκαμψη της τοπικής κοινωνίας της Κοζάνης προβάλλει ο Max Foster σε ανταπόκριση του CNN με τίτλο «Greece’ spice economy» (βίντεο διάρκειας: 3:28΄).

Όπως επισημαίνει ο Foster, το δημόσιο χρέος, τα μέτρα λιτότητας και η ανεργία έχουν ‘γονατίσει’ την ελληνική οικονομία, με αποτέλεσμα πολλοί νέοι να επιστρέφουν στην ύπαιθρο για χειρωνακτικές αγροτικές εργασίες. Μεταξύ αυτών είναι και ο νεαρός μηχανολόγος Zήσης Κίροφ, ο οποίος μετά από πολυετείς σπουδές στο Λονδίνο, επέστρεψε στην Κοζάνη απασχολούμενος στην καλλιέργεια και συγκομιδή του πολύτιμου κρόκου.

Επίσης, προβάλλεται συνέντευξη του Προέδρου του Συνεταιρισμού Κροκοπαραγωγών  Κοζάνης, κ. Νικόλαου Πατσιούρα, ο οποίος αναφέρεται στο σωτήριο ρόλο της παραγωγής κρόκου για την επιβίωση της τοπικής κοινωνίας, μέσω της άμεσης απόδοσης του 90% του συνόλου των κερδών στους καλλιεργητές.

http://edition.cnn.com/video/?/video/business/2013/11/07/spc-marketplace-europe-greece-saffron.cnn&iref=allsearch&video_referrer=http%3A%2F%2Fedition.cnn.com%2Fsearch%2F%3Fquery%3DGreece%26x%3D18%26y%3D16%26primaryType%3Dmixed%26sortBy%3Drelevance%26intl%3Dtrue

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ – ΕΥΟΙΩΝΕΣ ΟΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΕ ΣΤΟ CNN Ο Π. ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ

Συνέντευξη του Πέτρου Χριστοδούλου, Αναπληρωτή Διευθύνοντα Συμβούλου της Εθνικής Τράπεζας, στον Max Foster φιλοξενεί το τ/δ CNN με τίτλο ‘Turning around Greece’s economy’ (βίντεο διάρκειας 3:22΄) με θέμα τις προοπτικές ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας. 

Ο κ. Χριστοδούλου αναφέρθηκε στις ευοίωνες προοπτικές για τη χώρα μας, προβάλλοντας ως ενδεικτικό παράδειγμα  τη μεγάλη αύξηση στην τιμή των κρατικών ομολόγων που σημειώθηκε από τον περασμένο Ιούνιο, καθιστώντας τα εξαιρετικά επικερδή για τους διεθνείς επενδυτές. Ερωτηθείς εάν η Ελλάδα έχει βγει από τη δύσκολη θέση της, ο αναπληρωτής δ/νων σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας επιφυλάχτηκε να απαντήσει θετικά, τονίζοντας ωστόσο ότι «βρισκόμαστε σε πολύ καλό δρόμο».

Σε άλλη ερώτηση του Foster για τις συνεχιζόμενες διαμαρτυρίες των Ελλήνων πολιτών κατά των μέτρων λιτότητας, δήλωσε ότι ο ίδιος δεν ανησυχεί για το φαινόμενο, διότι με την πάροδο του χρόνου επικρατεί μεγαλύτερος ορθολογισμός, ενώ το κλίμα καθίσταται ολοένα και πιο φιλικό προς τις ξένες επενδύσεις και την ανάπτυξη επιχειρήσεων.

Επεσήμανε δε, ότι μετά την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών τον περασμένο Ιούνιο, η ελληνική αγορά μετοχών είναι αυτή με τις καλύτερες επιδόσεις παγκοσμίως και αυτό συνιστά την πιο υποσχόμενη παρατήρηση που μπορεί να κάνει κάποιος για τη χώρα μας.

http://edition.cnn.com/video/?/video/business/2013/11/07/spc-marketplace-europe-greece-petros-christodoulou.cnn&iref=allsearch&video_referrer=http%3A%2F%2Fedition.cnn.com%2Fsearch%2F%3Fquery%3DGreece%26x%3D18%26y%3D16%26primaryType%3Dmixed%26sortBy%3Drelevance%26intl%3Dtrue

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: