Στόχος των δολοφόνων η Δημοκρατία




Tρομοκρατικό χτύπημα με στόχο μέλη της Χρυσής Αυγής της Τοπικής Οργάνωσης Βορείων Προαστίων σημειώθηκε χθες το απόγευμα έξω από τα γραφεία της στο Νέο Ηράκλειο. Τελικός στόχος των δολοφόνων ήταν η Δημοκρατία και η πολιτική ομαλότητα.

Επιβεβαιώνοντας τους φόβους των αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ, που έκαναν λόγο για «θεαματική» επίθεση σε βάρος πολιτικού στόχου, δύο αναβάτες μηχανής πυροβόλησαν τρεις χρυσαυγίτες που εκείνη την ώρα πραγματοποιούσαν «περιπολία» έξω από το κτίριο της τοπικής οργάνωσης στη λεωφόρο Ηρακλείου 426. Χρησιμοποίησαν όπλο Ζάσταβα, το οποίο -όπως μετέδωσε το Mega- δεν έχει χρησιμοποιηθεί σε άλλη ενέργεια. Ηταν “καθαρό” μετέδωσε το Mega. Βρέθηκαν στον τόπο του εγκλήματος 12 κάλυκες που ανήκουν σε πιστόλι Ζάσταβα διαμετρήματος 9 χιλιοστών.

Σύμφωνα με το ΕΘΝΟΣ “από το ίδιο πιστόλι τύπου Zastava προέρχονται τελικώς όλοι οι κάλυκες που βρέθηκαν στον τόπο της δολοφονίας των δύο νεαρών μελών της Χρυσής Αυγής, το βράδυ της Παρασκευής, στη λεωφόρο Ηρακλείου. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της βαλλιστικής εξέτασης που ανακοίνωσε η αστυνομία, το πιστόλι αυτό δεν έχει χρησιμοποιηθεί σε άλλη επίθεση”.

Από το βίντεο κοντινού μαγαζιού φαίνεται καθαρά ο δράστης να πυροβολεί ψυχρά και με επαγγελματικό τρόπο.

Για τους δύο, τον 27χρονο Γιώργο Φουντούλη και τον 22χρονο Εμμανουήλ Καπελώνη, τα τραύματα από τις σφαίρες ήταν θανάσιμα. Ο τρίτος διακομίστηκε σε σοβαρή κατάσταση στο νοσοκομείο.

ΒΑΡΙΑ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΕΝΟΣ

Στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου Γεώργιος Γεννηματάς νοσηλεύεται διασωληνωμένος ο 29χρονος Γέροντας Αλέξανδρος ο οποίος τραυματίστηκε από τα πυρά αγνώστων έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Νέο Ηράκλειο Αττικής, όπου έπεσαν νεκροί άλλοι δύο άντρες.

Σύμφωνα με το δεύτερο ιατρικό δελτίο που εκδόθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου κατά την πολύωρη χειρουργική επέμβαση από ομάδα χειρουργών έγινε στον τραυματία σπληνεκτομή και αποκαταστάθηκαν οι βλάβες, καθώς όπως διαπιστώθηκε ο νεαρός άντρας έφερε κάκωση σπλήνας, τραυματισμό στομάχου, ρήξη διαφράγματος και τρεις τραυματικές ρήξεις πνεύμονα και ενδοπνευμονική αιμορραγία.

Όπως επίσης ανακοινώθηκε από το νοσοκομείο ο τραυματίας κατά τη διακομιδή του είχε διαμπερές τραύμα στην αριστερή θωρακοοσφυϊκή χώρα και στην αριστερή υποκλείδια χώρα ως πύλες εισόδου και εξόδου της σφαίρας.  

Η κατάσταση του τραυματία παραμένει κρίσιμη και παρακολουθείται από ομάδα χειρουργών.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ

Την 19.00 ώρα περίπου, χθες (1-11-2013), τέσσερις ημεδαποί άνδρες, που βρίσκονταν σε πεζοδρόμιο της Λεωφόρου Ηρακλείου, στο Νέο Ηράκλειο Αττικής, δέχθηκαν πυροβολισμούς από άγνωστο δράστη, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν θανάσιμα δυο εξ αυτών (22 και 27 ετών) και σοβαρά ο τρίτος, (29 ετών), ο οποίος διακομίστηκε σε Κρατικό Νοσοκομείο, όπου νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Όπως προέκυψε, ο δράστης, μαζί με άγνωστο συνεργό του, προσέγγισαν πεζή τα θύματα, αφού αποβιβάστηκαν σε κοντινό σημείο, από δίκυκλη μοτοσικλέτα στην οποία επέβαιναν.  

Οι δράστες διέφυγαν με τη μοτοσικλέτα και αναζητούνται, στο πλαίσιο εκτεταμένων ερευνών, που βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη από τις Αστυνομικές Αρχές.

Στο σημείο μετέβησαν άμεσα αστυνομικές δυνάμεις καθώς και κλιμάκια ειδικών Υπηρεσιών για την ενδελεχή εξερεύνηση του χώρου. 

Από τον χώρο της διπλής ανθρωποκτονίας περισυνελλέγησαν, μέχρι στιγμής, δώδεκα (12) κάλυκες, διαμετρήματος 9 mm, οι οποίοι απεστάλησαν στην Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για βαλλιστική εξέταση.

Με διαταγή του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας η προανάκριση για την υπόθεση ανατέθηκε στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία (Δ.Α.Ε.Ε.Β.).

ΠΗΓΗ: ΕΘΝΟΣ, ANA-MPA

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: