“Δυστυχώς οδεύουμε προς το τέλος” δήλωσε στο ΡΙΚ ο ιατρός του πρώην προέδρου Γλαύκου Κληρίδη




Του Αριστείδη Βικέτου

«Δυστυχώς, όλα δείχνουν ότι οδεύουμε προς το τέλος» δήλωσε το πρωί για την κατάσταση της υγείας του πρώην προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Γλαύκου Κληρίδη, ο προσωπικός ιατρός του Ιωσήφ Κάσιος. Πρόσθεσε πως δεν υπάρχουν, σημάδια ελπίδας ότι θα αναστραφεί η κακή κατάσταση.

Σε δηλώσεις του στο ΡΙΚ ο κ. Κάσιος ανέφερε ότι ο Γλαύκος Κληρίδης δεν υποστηρίζεται μηχανικά. Σεβόμενοι την ηλικία του, είπε, και τα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει, τού χορηγούμε τη δέουσα αγωγή και κρατούμε, όσο μπορούμε, ζωτικές λειτουργίες εν ενεργεία.

Επίσης,  συμπλήρωσε ότι ο Γλαύκος Κληρίδης πέρασε ήσυχη και ήρεμη νύχτα.

Για την κατάσταση της υγείας του Γλαύκου Κληρίδη ενημερώνεται συνεχώς ο πρόεδρος Αναστασιάδης, ο οποίος βρίσκεται στη Σρι Λάνκα, για τη Σύνοδο της Κοινοπολιτείας. Ο κ. Αναστασιάδης, ο οποίος είναι πολιτικό παιδί του Γλαύκου Κληρίδη, έχει επικοινωνήσει αρκετές φορές με την κλινική και τους ιατρούς. 

Στην πλευρό του Γλαύκου Κληρίδη, βρίσκονται η κόρη του, Καίτη, ο σύζυγός της Κώστας Σιαμάς και άλλοι συνεργάτες του.

Για το ίδιο θέμα το Κυπριακό Πρακτορείο μετέδωσε το πρωί:

Η κατάσταση της υγείας του πρώην Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Γλαύκου Κληρίδη εξακολουθεί να είναι πολύ κρίσιμη και μη αναστρέψιμη, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο ιατρός του Ιωσήφ Κάσιος.

“Δυστυχώς, είναι μη αναστρέψιμη η πορεία” της υγείας του πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας, είπε ο κ. Κάσιος, ο οποίος εξέτασε εκ νέου νωρίς σήμερα το πρωί τον κ. Κληρίδη. Ο κ. Κάσιος ανέφερε επίσης ότι ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας “είναι ήρεμος και γαλήνιος” και πέρασε τη νύκτα πάρα πολύ ήρεμα.  

Ο κ. Κληρίδης εισήχθη προχθές το πρωί στην κλινική Ευαγγελίστρια σε πολύ κρίσιμη κατάσταση.

Προηγούμενο ρεπορτάζ

Σε κώμα είχε πέσει το βράδυ της Πέμπτης ο πρώην πρόεδρος (1993-2003) της Κυπριακής Δημοκρατίας, Γλαύκος Κληρίδης, ο οποίος νοσηλεύεται σε κλινική της Λευκωσίας. Ο ειδικός παθολόγος, Μπάμπης Νικολαίδης, δήλωσε πριν από λίγο ότι η κατάσταση της υγείας του πρώην προέδρου «είναι μη αναστρέψιμος».

Η υγεία του κ. Κληρίδη επιδεινώθηκε από νεφρική ανεπάρκεια , την οποία προκάλεσε ο υψηλός διαβήτης. «Φοβόμαστε πρόβλημα από την καρδιά του, αλλά αυτή δουλεύει σαν ρολόϊ», είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Νικολαίδης.

Ο 94χρονοςβετεράνος πολιτικός έχει βεβαρημένο ιατρικό ιστορικό.

Τον Γλαύκο Κληρίδη επισκέφθηκαν γύρω ο προεδρεύων της Δημοκρατίας, Γιαννάκης Ομήρου,   ο υπουργός Εσωτερικών Σωκράτης Χάσικος, ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ , Αβέρωφ Νεοφύτου, ο στενότατος συνεργάτης, Παντελής Κούρος και άλλοι.

Ο κ. Ομήρου, αναχωρώντας από την κλινική ευχήθηκε ο πρώην  Πρόεδρος της Δημοκρατίας να ξεπεράσει τα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει

Στο δωμάτιο του Γλαύκου Κληρίδη  βρίσκονται συνεχώς και τα τέσσερα μέλη της αστυνομικής του φρουράς.

Για το ίδιο θέμα το Κυπριακό Πρακτορείο μετέδωσε το βράδυ της Πέμπτης:

Κρίσιμη παραμένει η κατάσταση της υγείας του Πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας Γλαύκου Κληρίδη, ο οποίος νοσηλεύεται στην κλινική Ευαγγελίστρια,στη Λευκωσία, από χθες.

Νωρίτερα απόψε, μεταξύ άλλων, τον Γλαύκο Κληρίδη επισκέφθηκαν οι Υπουργοί Δικαιοσύνης Ιωνάς Νικολάου και Συγκοινωνιών και Έργων Τάσος Μητσόπουλος, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος ΔΗΣΥ Νίκος Τορναρίτης και η Αντιπρόεδρος ΔΗΣΥ και Βουλευτής Στέλλα Κυριακίδου.

Στην κλινική παραμένουν μαζί του μέχρι αυτή την ώρα η κόρη του και Επίτροπος Προεδρίας Καίτη Κληρίδη μαζί με το σύζυγό της Κώστα Σιαμμά, καθώς και ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Χρήστος Στυλιανίδης και ο στενός συνεργάτης του και πρώην Υφυπουργός παρά το Προέδρω Παντελής Κούρος.

Για την κατάσταση της υγείας του πρώην Προέδρου ενημερώθηκε τηλεφωνικώς και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, ο οποίος βρίσκεται στη Σρι Λάνκα.

ΠΗΓΗ: ANA-MPA, CNA

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: