Σε εξέλιξη η εισβολή στην ΕΡΤ, στη ΓΑΔΑ οδηγήθηκαν Καλφαγιάννης και άλλοι 3




Σε εξέλιξη βρίσκεται η αστυνομική επιχείρηση της αστυνομίας στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ, στην Αγία Παρασκευή, παρουσία Εισαγγελέα, μςεετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Η επιχείρηση ξεκίνησε από τις 04:15 με τη συμμετοχή ισχυρών δυνάμεων των ΜΑΤ, οι οποίες έκαναν και περιορισμένη χρήση χημικών για να απομακρύνουν τον κόσμο, στο προαύλιο του ραδιομέγαρου.

Από τον χώρο έχουν γίνει τέσσερις προσαγωγές και οι προσαχθέντες οδηγήθηκαν στη ΓΑΔΑ. Αυτήν την ώρα έχει ξεκινήσει καταμέτρηση των μηχανημάτων και του εξοπλισμού της ΕΡΤ, ενώ έξω από το κτίριο βρίσκονται τα προεδρεία ΠΟΕΣΥ και της ΕΣΗΕΑ, που ζητούν να τους επιτραπεί να είναι παρόντες στην καταμέτρηση.

Ωστόσο, μέχρι στιγμής, δεν έχει δοθεί σχετική εντολή. Παράλληλα, εργαζόμενοι της ΕΡΤ και συνδικαλιστές καλούν τον κόσμο να μεταβεί στο ραδιομέγαρο για να εκδηλώσει τη συμπαράστασή του και να διαμαρτυρηθεί για την επέμβαση.

Στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής οδηγήθηκαν ο πρόεδρος της ΠΟΣΠΕΡΤ, Παναγιώτης Καλφαγιάννης και τρεις ακόμα εργαζόμενοι της ΕΡΤ, σύμφωνα με τον δικηγόρο των εργαζομένων, Δημήτρη Περπατάρη. Δεν είναι σαφές αν πρόκειται για συλλήψεις η προσαγωγές, αναφέρει το ΑΠΕ. Πριν από λίγο με εντολή του κ. Δένδια αφέθηκαν ελεύθεροι.

Και τα δύο ρεύματα της οδού Μεσογείων είναι κλειστά.

ΠΗΓΗ: ANA-MPA

Φωτογραφία: Stratos Moraitis – @stratosmoraitis

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: