Σαμαράς: Δεν είμαστε σε πόλεμο με την Τρόικα




Η Holly Ellyatt σε άρθρο της στην ιστοσελίδα του CNBC με τίτλο «Troika set to get tough over Greece budget shortfall» αναφέρεται στην έλευση της Τρόικα στην Ελλάδα που συνέπεσε με την συνέντευξη που παραχώρησε ο Έλληνας Πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, στο Μέγκα.

Το άρθρο που δημοσιεύτηκε πριν την χθεσινή συνάντηση των εκπροσώπων της Τρόικας με τον Υπουργό των Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, αναφέρεται στις δηλώσεις του Έλληνα Πρωθυπουργού, που προσπάθησε να κατευνάσει τις ανησυχίες σε σχέση με τους διεθνείς πιστωτές της χώρας σημειώνοντας ότι δεν βρισκόμαστε σε «κάποιον πόλεμο» με τους πιστωτές.

 «Πρώτα απ’ όλα να σας πω κάτι: Να βγάλουμε την έννοια ότι βρισκόμαστε σε κάποιον πόλεμο(…) Είναι διαπραγμάτευση» τόνισε. Σημείωσε επίσης ότι η Ελλάδα είναι δυνατό να καλύψει το δημοσιονομικό κενό του 2014 και να πετύχει τους στόχους του δημοσιονομικού πλεονάσματος χωρίς νέα μέτρα λιτότητας.

«Δεν το αντέχει η κοινωνία, δεν το αντέχει η οικονομία, ενώ δεν απαιτείται από τη σημερινή δημοσιονομική κατάσταση της χώρας» επέμεινε ο Έλληνας Πρωθυπουργός.

http://www.cnbc.com/101169962

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: