Οι ΗΠΑ γιορτάζουν την Ημέρα των Ευχαριστιών




Ρεπορτάζ VOA

Οι ΗΠΑ ετοιμάζονται να γιορτάσουν αύριο, Πέμπτη, την Ημέρα των Ευχαριστιών, που αποτελεί μια από τις σημαντικότερες οικογενειακές γιορτές για τους αμερικανούς. Οικογένειες, τα μέλη των οποίων, ενδεχομένως να βρίσκονται διάσπαρτα στην τεράστια αυτή χώρα θα συναντηθούν τις ημέρες αυτές για να απολαύσουν, όλοι μαζί, το παραδοσιακό γεύμα με γαλοπούλα.  
Οι καιρικές συνθήκες ωστόσο, είναι δύσκολες σε ολόκληρη την επικράτεια των ΗΠΑ, προκαλώντας προβλήματα στις μετακινήσεις. Την εορταστική περίοδο, των ημερών αυτών, αναμένεται να μετακινηθούν περισσότερα από 45 εκατομμύρια αμερικανοί. Το 37% των μετακινήσεων θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, καθιστώντας την ημέρα αυτή την μεγαλύτερη σε επιβατική κίνηση, καθ’ όλη την διάρκεια της εορταστικής περιόδου.
 
Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι αναμένει πάνω από 30 εκατοστά χιονιού σε περιοχές όπως η δυτική Πενσυλβανία, η δυτική Νέα Υόρκη και η πολιτεία του Βερμόντ. 
 
Περισσότερες από 6.000 χιλιάδες πτήσεις πραγματοποιήθηκαν με καθυστέρηση την Τρίτη, ενώ 271 ακυρώθηκαν. Τις πρωινές ώρες της Τετάρτης οι ακυρώσεις ανέρχονταν σε 95, ενώ στα τρία αεροδρόμια της Νέας Υόρκης οι καθυστερήσεις ήταν κατά μέσο όρο στη μία ώρα και περίπου δύο ώρες ήταν οι καθυστερήσεις που αντιμετώπιζαν οι επιβάτες στο αεροδρόμιο της Φιλαδέλφειας.   
 
Στα δρομολόγια του σιδηρόδρομου δεν έχουν αναφερθεί ιδιαίτερα προβλήματα ή καθυστερήσεις και σύμφωνα με αρμόδιους αξιωματούχους η εταιρεία «Amtrak» προσαρμόζει τον αριθμό των βαγονιών ανά αμαξοστοιχία, ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή, καθώς είναι γεγονός ότι η επιβατική κίνηση αυξάνεται όσο πιο έντονα γίνονται τα καιρικά φαινόμενα. Όπως αναφέρθηκε, μόνο την Τετάρτη, θα μεταφερθούν 140 χιλιάδες επιβάτες, αριθμός σχεδόν διπλάσιος από μια συνηθισμένη ημέρα.
 
Χιόνια έχουν καλύψει και το μεγαλύτερο μέρος των κεντροδυτικών πολιτειών με τα εκχιονιστικά μηχανήματα να εργάζονται πυρετωδώς προκειμένου να κρατήσουν ανοικτούς τους δρόμους. Οι άσχημες καιρικές συνθήκες ευθύνονται για αρκετά ατυχήματα, ενώ οι κατά τόπους αστυνομικές αρχές κάνουν έκκληση στους οδηγούς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις μετακινήσεις τους.
 
Η μεγάλη παρέλαση του πολυκαταστήματος “Macy’s” που πραγματοποιείται κάθε χρόνο στη Νέα Υόρκη μπορεί φέτος να είναι λιγότερο φαντασμαγορική καθώς οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή ενδεχομένως να μην επιτρέψουν την παρουσία των τεράστιων μπαλονιών που κλέβουν την παράσταση κάθε χρόνο. Οι κανονισμοί της πολιτείας δεν επιτρέπουν την μεταφορά των μπαλονιών όταν οι άνεμοι είναι ισχυρότεροι των 37 χλμ/ώρα.

ΠΗΓΗ-Φωτογραφία: http://gr.voanews.com/content/us-thanksgiving/1799081.html

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: