Κατάλογο με τα ακίνητα του δημοσίου απαίτησε η Τρόικα από την κυπριακή κυβέρνηση




Του ΑΡΙΣΤΕΙΔΗ ΒΙΚΕΤΟΥ

Τα περιουσιακά στοιχεία που ανήκουν στο κράτος και έχουν εμπορική αξία, τέθηκαν σήμερα ενώπιον του κλιμακίου της τρόικας από τον γενικό διευθυντή του υπουργείου Εσωτερικών, Ανδρέα Ασσιώτη. Σχετικά στοιχεία είχαν δοθεί από τον περασμένο Απρίλιο και τον περασμένο Ιούνιο.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση με την τρόικα ο κ. Ασσιώτης τόνισε ότι τα περιουσιακά στοιχεία της κυβέρνησης που έχουν εμπορική αξία μπορούν να χρησιμοποιηθούν πλέον έναντι των υποχρεώσεων του κράτους.

«Η κρατική κτημοσύνη που έχει οικονομική αξία θα τυγχάνει τέτοιας διαχείρισης που θα δημιουργεί τα μέγιστα οφέλη για το δημόσιο συμφέρον», επισήμανε ο κ. Ασσιώτης.

Προς τον σκοπό αυτόν, σημείωσε ο κ. Ασσιώτης, η κυβέρνηση προχωρεί στη σύσταση ειδικής Αρχής διαχείρισης της κρατικής περιουσίας και σύντομα θα τεθεί ενώπιον του Υπουργικού Συμβουλίου. Ο κ. Ασσιώτης δεν ήταν σε θέση να δώσει συγκεκριμένους αριθμούς σε σχέση με την αξία των «φιλέτων γης» που έχουν εντοπιστεί κατά την τελευταία καταγραφή.

Όσον αφορά την επανεκτίμηση της ακίνητης κρατικής περιουσίας (δηλ. αυτήν που ανήκει στο Δημόσιο, σε ημικρατικούς οργανισμούς και στην τοπική αυτοδιοίκηση), το υπουργείο, είπε, προχωράει σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που έχει τεθεί στο μνημόνιο. 

Ο κ. Ασσιώτης τόνισε ότι ο τρόπος διαχείρισης κρατικής γης εκσυγχρονίζεται προς όφελος του Δημοσίου και εξέφρασε την ανάγκη να υπάρξει ένας πλήρης κατάλογος των περιουσιακών στοιχείων του ευρύτερου δημόσιου τομέα και των ημικρατικών οργανισμών, κάτι που, όπως είπε, αποτελεί και «υποχρέωση να έχουμε».

ΠΗΓΗ: ANA-MPA / Αθηναϊκό Πρακτορείο

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: