Η Ομοσπονδία του κατοχικού καθεστώτος κάνει δεύτερες σκέψεις για τη συμφωνία




Του Αριστείδη Βικέτου

Πριν στεγνώσει το μελάνι της κατ΄ αρχήν συμφωνίας  για ενοποίηση του κυπριακού ποδοσφαίρου που υπογράφτηκε  στην Ζυρίχη μεταξύ της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου (ΚΟΠ) και της αντίστοιχης Τουρκοκυπριακής η δεύτερη φαίνεται να υπαναχωρεί.

Ο πρόεδρος της Τουρκοκυπριακής Ομοσπονδίας,  Χασάν Σέρτογλου, δήλωσε, σύμφωνα με τον  χθεσινό τουρκοκυπριακό τύπο, ότι δεν είναι ικανοποιημένος.

Ο κ. Σέρτογλου ανέφερε πως θα παρουσιάσει το σχετικό έγγραφο στα ποδοσφαιρικά σωματεία, όπως υποσχέθηκε από πριν. Πρόσθεσε πως οι προσπάθειες για βελτίωση του εγγράφου και συμπλήρωσης σημείων που λείπουν από αυτό θα συνεχιστούν.

Σημείωσε πως στο έγγραφο αυτό γίνεται αναφορά σε εφτά παραμέτρους, ο κ. Σέρτογλου είπε πως πρέπει να συνεχίσουν να εργάζονται πάνω στις παραμέτρους 1 και 4 που είναι σημαντικές για το τουρκοκυπριακό ποδόσφαιρο και είπε πως ανέφεραν στον  πρόεδρο της FIFA Μπλάτερ πως χρειάζεται να γίνουν αλλαγές πάνω σε αυτές τις αρχές.«Το καθήκον μας είναι να κάνουμε την αναγκαία εργασία πάνω σε αυτές τις παραμέτρους και μετά να πάμε στην ολομέλεια» της Ομοσπονδίας, ανέφερε.

Ο Χασάν Σέρτογλου επανήλθε με γραπτή δήλωσή, στην οποία ανέφερε ότι «θα τηρήσει το λόγο του» και θα υποβάλει την κατ’ αρχήν συμφωνία για ενοποίηση του κυπριακού ποδοσφαίρου στη γενική συνέλευση της Ομοσπονδίας του. Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε μέχρι την ημέρα των γενικών συνελεύσεων, σημείωσε, ώστε να βελτιωθεί το έγγραφο και να συμπληρωθούν τα ελλιπή σημεία.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι αντιδράσεις στα κατεχόμενα εστιάζονται στο γεγονός ότι η τουρκοκυπριακή ομοσπονδία θα γίνει μέλος της ΚΟΠ χωρίς να αποσαφηνίζεται το καθεστώς της.

Η Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου (ΚΟΠ) δεν θα διαπραγματευτεί διαφοροποιήσεις στην κατ΄ αρχήν συμφωνία με την τουρκοκυπριακή Ομοσπονδία με στόχο την ενοποίηση του κυπριακού ποδοσφαίρου, δήλωσε ο πρόεδρός της, Κωστάκης Κουτσοκούμνης.

Ο κ. Κουτσοκούμνης απέδωσε τις δηλώσεις τού Τουρκοκύπριου συναδέλφου του κ. Σέρτογλου, ο οποίος ζήτησε αλλαγές στο κείμενο της συμφωνίας, σε πιέσεις της τουρκοκυπριακής ηγεσίας.

Ο πρόεδρος της ΚΟΠ είπε ότι δεν μπορούμε να προγραμματίσουμε την επόμενη μέρα με βάση είτε δηλώσεις, είτε δημοσιογραφικά δημοσιεύματα. «Ο κ. Σέρτογλου γνώριζε τι υπέγραψε στη FIFA και είναι δύσκολο να πιστέψω ότι μετά από 24 ώρες είτε θέλει αλλαγές, είτε θέλει να αλλάξει τους όρους του παιγνιδιού», ανέφερε.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΚΟΠ η διαδικασία προβλέπει πρώτον την υπογραφή της συμφωνίας, δεύτερον την έγκριση από τις Γενικές Συνελεύσεις και τρίτον, την υποβολή αίτησης από την τουρκοκυπριακή Ομοσπονδία για ένταξη στην ΚΟΠ. Δεν διαπραγματευόμαστε αλλαγή της διαδικασίας αλλά ούτε του εγγράφου», κατέληξε ο κ. Κουτσοκούμνης.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: