Εσύ είσαι αθώος, γι’ αυτό αντιστάσου!




Του Πανίκου Παναγιώτου

Εσύ έμεινες χωρίς δουλειά, επειδή κάποιοι ευθύνονται. Εσύ θα προστεθείς σήμερα ή αύριο στον κατάλογο των ανέργων, επειδή κάποιοι ευθύνονται. Εσύ μαραζώνεις μερόνυχτα, αδυνατώντας να συνεχίσεις τη ζωή σου, να συντηρήσεις τον εαυτό σου ή την οικογένειά σου, επειδή κάποιοι ευθύνονται. Εσύ νιώθεις ταπεινωμένος, παρείσακτος στην ίδια σου την πατρίδα, επειδή κάποιοι ευθύνονται.

Εσύ, που είσαι παιδί ή νέος, δεν μπορείς πια να έχεις δικαίωμα στις σπουδές και στα όνειρα, επειδή κάποιοι ευθύνονται. Εσύ, που συμπορεύεσαι με τα χρόνια της τρίτης ηλικίας, αγκομαχάς να τα βγάλεις πέρα για τη διατροφή σου, την ιατροφαρμακευτική περίθαλψή σου, τη στέγασή σου, επειδή κάποιοι ευθύνονται. Εσύ αισθάνεσαι ανυπεράσπιστος μετά την κλοπή των καταθέσεών σου, επειδή κάποιοι ευθύνονται.

Εσύ φοβάσαι για την προσωπική σου ασφάλεια, αλλά και για την ασφάλεια της χώρας σου (με βάση το Μνημόνιο δρομολογείται η υφαρπαγή ιδιωτικών και δημόσιων περιουσιών), επειδή κάποιοι ευθύνονται.

Και όχι μόνο κάποιοι ευθύνονται για σκάνδαλα, για κλοπές, για οδυνηρά προγράμματα «οικονομικής εξυγίανσης» και για υποταγή της Κύπρου στην κηδεμονία της Τρόικας, με ό,τι αυτό συνεπάγεται, αλλά επειδή αυτοί οι κάποιοι σε αναγκάζουν τώρα να πληρώσεις εσύ το κόστος, να βιώσεις εσύ την αδικία, να ξαναζήσεις εσύ τον εξευτελισμό και την προδοσία. Γι’ αυτό, μη μείνεις και πάλι απαθής. Αντιστάσου!

Αυτοί που ξεπούλησαν το νησί μας στους Τούρκους, που διέλυσαν την οικονομία, που έφεραν μια άλλη μορφή κατοχής και που ενδέχεται να γονατίσουν μέσα σε μια νύχτα για το Κυπριακό, για το φυσικό αέριο, για την εθνική ανεξαρτησία, δεν έχουν χρώματα και ιδεολογίες.

Μην τους μπερδεύεις με τις καθαρές φωνές της συνείδησής σου, είτε είσαι δεξιός, αριστερός, κεντρώος. Αυτοί που ευθύνονται για τα δικά σου βάσανα, για το δικό σου πόνο, εκμεταλλεύτηκαν το δικό σου κόμμα, τη δική σου ψήφο και τη δική σου ανέχεια. Δημιούργησαν και συντήρησαν ένα διεφθαρμένο σύστημα, φυτώριο μίζας και απατεωνιάς.

Αυτοί είναι οι υπεύθυνοι και αυτοί πρέπει να πληρώσουν. Εσύ είσαι αθώος! Αντιστάσου για να σωθείς, προτού σε ρίξουν στον γκρεμό. Και εσένα και τον τόπο.

ΠΗΓΗ: www.philenews.com

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: