Επίτιμος διδάκτορας του Πανεπιστημίου Βοσπόρου ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος




Σε μια ιστορική κίνηση προέβη το Πανεπιστήμιο του Βοσπόρου, αποφασίζοντας  ομόφωνα να απονέμει τον τίτλο του επιτίμου διδάκτορος στον Οικουμενικό Πατριάρχη , Βαρθολομαίο. Είναι η πρώτη φορά, που Τουρκικό Πανεπιστημιακό ίδρυμα απονέμει αυτό τον τίτλο σε Οικουμενικό Πατριάρχη. Η απόφαση λήφθηκε με την ευκαιρία των εορτασμών των 150 ετών από την ίδρυσή του Πανεπιστημίου του Βοσπόρου.

Η επίσημη απονομή της τιμητικής διακρίσεως στον Οικουμενικό Πατριάρχη θα πραγματοποιηθεί σε ειδική τελετή στις 19 Δεκεμβρίου στην Αίθουσα Τελετών του Πανεπιστημίου.

Την απόφαση του Πανεπιστημίου του Βοσπόρου ανακοίνωσε στον κ. Βαρθολομαίο η πρύτανις του Πανεπιστημίου Γκιουλάϊ Μπαρμπάσογλου, η οποία πήγε στο Φανάρι, συνοδευόμενη από τούρκουςκαθηγητές και από τον έλληνα επίκουρο καθηγητή στο Τμήμα Ιστορίας του Πανεπιστημίου, Ευάγγελο Κεχριώτη.

Αιτιολογώντας την απόφαση   πρύτανις και καθηγητές κατέθεσαν τον βαθύ και ειλικρινή σεβασμό τους προς το πρόσωπο του Οικουμενικού Πατριάρχου Βαρθολομαίου, τον οποίον χαρακτήρισαν  προσωπικότητα παγκόσμιας εμβέλειας, με αξιόλογη δράση και προσφορά σε ολόκληρο τον κόσμο και ιδιαίτερα στα θέματα περιβάλλοντος.

ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ ΒΙΚΕΤΟΣ – (Φωτογραφία: ΝΙΚΟΣ ΜΑΓΓΙΝΑΣ)

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: