Ανοικτή επιστολή της Japonica Partners στην εφημερίδα NY Times: “Greece is A+”




Σε ολοσέλιδη διαφημιστική καταχώρηση με τίτλο Greece is A+” στην εφημερίδα IΝΤΕRNATIONAL NEW YORK TIMES, ο επενδυτικός οίκος Japonica Partners, o οποίος κατέχει ομόλογα του ελληνικού δημοσίου, καλεί μέσω ανοικτής επιστολής τα κέντρα αποφάσεων σε Αθήνα, Βρυξέλλες, Φραγκφούρτη και Ουάσιγκτον για ανάληψη δράσης.

H Japonica, προβάλλοντας μεταξύ άλλων στοιχεία της έκθεσης Fiscal Monitor του ΔΝΤ (Οκτώβριος 2013) για την Ελλάδα χαρακτηρίζει «ως αδιάσειστο γεγονός το ότι η χώρα έχει επιτελέσει μια από τις πιο εκπληκτικές δημοσιονομικές προσαρμογές στην ιστορία, γεγονός που συνιστά επίδοση Α+».

Ο επενδυτικός οίκος επισημαίνει ότι «τώρα ήρθε η στιγμή να υπερβούμε την υφιστάμενη οικονομικά παράλογη και αναχρονιστική λογιστική που δεν αφήνει να φανεί ότι η Ελλάδα αξίζει μια αξιολόγηση Α+ και τα κρατικά της ομόλογα έχουν επιτόκια κάτω από 5%». Τονίζει δε ότι «τώρα είναι η στιγμή να αναγνωριστεί ότι αυτή η λογιστική είναι το μόνο μεγάλο και πολύ εύκολο να παραμεριστεί εμπόδιο για μια πρωτοφανή ανάπτυξη στην Ελλάδα».

Παράλληλα, καλεί τα κέντρα αποφάσεων σε Αθήνα, Βρυξέλλες, Φραγκφούρτη και Ουάσιγκτον να στηρίξουν αποτελεσματικά τη λογιστική και την παρουσίαση που αντανακλά την οικονομική πραγματικότητα, βελτιώνει τη λήψη αποφάσεων και αυξάνει την υπευθυνότητα, προσθέτοντας ότι ο οίκος Japonica «θα προσφέρει όλες τις απαιτούμενες δυνάμεις ώστε να αλλάξουμε αυτό το απαράδεκτο λογιστικό καθεστώς».

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: