Τα ΜΑΤ εισέβαλαν απόψε στην ΕΡΤ – Εκκληση των εργαζομένων: Ελάτε όλοι στο Ραδιομέγαρο
Αστυνομικές συνάμεις με εντολή του υπουργού Νίκου Δένδια εισέβαλαν τα ξημερώματα στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ, στην Αγία Παρασκευή. Η εισβολή συνεχίζεται και αυτή τη στιγμή.  Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες στην ΕΡΤ εμφανίστηκαν εισαγγελέας με έξι κλούβες των ΜΑΤ. Η είσοδος στο κτίριο έχει απαγορευτεί.

Σύμφωνα με το ΕΘΝΟΣ, επιχείρηση της αστυνομίας για την εκκένωση του κτιρίου της ΕΡΤ στην Αγία Παρασκευή, το οποίο εδώ και μήνες ήταν υπό κατάληψη, έγινε στις 4.20 σήμερα τα ξημερώματα.

Αστυνομικοί των ΜΑΤ και από άλλες υπηρεσίες, παρουσία εισαγγελέα, κύκλωσαν στην κυριολεξία το κτίριο και ζήτησαν απ΄όσουν ήταν μέσα ν΄ αποχωρήσουν.

Στην επιχείρηση πήραν μέρος δέκα διμοιρίες των ΜΑΤ, οι οκτώ από τις οποίες αναπτύχθηκαν περιμετρικά του κτιρίου και δύο μπήκαν μέσα στο κτίριο.

Ο εισαγγελέας ζήτησε από τους εργαζόμενους της πρώην ΕΡΤ να φύγουν.

Η επιχείρηση έγινε προκειμένου να μπορέσει να εκπέμψει από τα στούντιο της Αγίας Παρασκευής η Δημόσια Τηλεόραση.

Σύμφωνα με το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ, αστυνομική επιχείρηση στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ, στην Αγία Παρασκευή, πραγματοποιείται αυτήν την ώρα.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες υπάρχουν έξι κλούβες των ΜΑΤ, παρουσία εισαγγελέα, ενώ η είσοδος στο κτίριο έχει απαγορευτεί. 

Οι αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονται εντός του προαυλίου και στην είσοδο του Ραδιομεγάρου.

Την ίδια στιγμή οι εργαζόμενοι απευθύνουν κάλεσμα συμπαράστασης μέσω των κοινωνικών δικτύων, με το σύνθημα: «Ήρθε η ώρα της δράσης. Όλοι στο ραδιομέγαρο! H ΕΡΤ είναι δική μας», ενώ «ανέβασαν» στον ιστότοπο ertopen.com, το εξής κείμενο:

«Καλούμε όλους τους πολίτες στο Ραδιομέγαρο.

Καλούμε όλους τους πολίτες στα κατά τόπους γραφεία της ΕΡΤ Α.Ε. για να υπερασπιστούμε τη φωνή της Δημοκρατίας!

Πριν από λίγη ώρα ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις εισήλθαν στο Ραδιομέγαρο. Έχουν δώσει αυστηρό χρονοδιάγραμμα για την εκκένωση του κτηρίου, ειδάλλως θα συλλάβουν όσους παραμένουν εντός.

Όταν τα τηλέφωνα σιγήσουν, αυτό που θ’ ακούγεται δεν θα είναι ΕΡΤ. Δεν θα είναι οι εργαζόμενοι της Ελεύθερης Ραδιοφωνίας και Τηλεόρασης. Μην τους νομιμοποιήσετε με την ακρόαση & θεάσή σας!»

 

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal


%d bloggers like this: