Το CNN για την υπόθεση της μικρής Μαρίας




Η ανεύρεση του αγνώστων στοιχείων κοριτσιού με το όνομα Μαρία που ζούσε σε καταυλισμό Ρομά  στα Φάρσαλα και οι προσπάθειες των ελληνικών αρχών να βρουν τους βιολογικούς του γονείς, προβάλλεται σε άρθρο του David Simpson στην ηλεκτρονική έκδοση του CNN με τίτλο «Greece mystery girl: Attorney for Roma couple says they adoptedMariafrom biological mother».

Στο δημοσίευμα επισημαίνεται ότι σήμερα αναμένεται να οδηγηθεί ενώπιον ελληνικού δικαστηρίου το ζευγάρι Ρομά με τους οποίους διέμενε το κορίτσι, αντιμετωπίζοντας τις κατηγορίες της απαγωγής ανηλίκου και της πλαστογράφησης στοιχείων.

Στο πλαίσιο αυτό, προβάλλονται και οι δηλώσεις του δικηγόρου της οικογένειας των Ρομά Κ. Κατσαβού ότι σύντομα θα εντοπιστούν οι πραγματικοί γονείς της Μαρίας που θα επιβεβαιώσουν τους ισχυρισμούς του ζευγαριού ότι ανέλαβε την κηδεμονία του παιδιού με την έγκριση της βιολογικής του μητέρας.

Σημειώνεται επίσης ότι, σύμφωνα με τη Διεθνή Αμνηστία, στην Ελλάδα και σε άλλες χώρες της Ευρώπης είναι ευρέως διαδεδομένες οι προκαταλήψεις και οι διακρίσεις κατά των Ρομά, καθώς και ότι η υπόθεση της μικρής Μαρίας εκμεταλλεύεται παλιές προκαταλήψεις για τσιγγάνους που απαγάγουν παιδιά για αναγκαστική εργασία.

http://edition.cnn.com/2013/10/21/world/europe/greece-mystery-girl/index.html?iref=allsearch

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: