Τον τέως Πρόεδρο Δημήτρη Χριστόφια δείχνει η Ερευνητική – Διαβάστε ολόκληρο το πόρισμα




Λευκωσία: Τον τέως Πρόεδρο της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια θεωρεί ως τον κύριο υπεύθυνο για την οικονομική καταστροφή που υπέστη η Κύπρος, η Ερευνητική Επιτροπή για την οικονομία.

Στο πόρισμα της που αποκάλυψε η εφημερίδα “Φιλελεύθερος” η Επιτροπή στέκεται ιδιαίτερα στην εμμονή του κ. Χριστόφια να χαράζει πολιτική και να παίρνει αποφάσεις χωρίς να λαμβάνει υπόψη τις παραινέσεις και συμβουλές των ειδημόνων.

«Εύλογα συνάγεται ότι ο Πρόεδρος και η Κυβέρνηση, λειτουργούσαν κάτω από το πλέγμα  – Εγώ κυβερνώ, κάμνω ό,τι θέλω», αναφέρεται κατά λέξη στο πόρισμα. «Αυτός καθόριζε την οικονομική πολιτική του κράτους, αδιαφορώντας για τις συνέπειες της πολιτικής του στα δημοσιονομικά της χώρας και σε κάθε πτυχή της οικονομίας», προστίθεται.

Η Επιτροπή ρίχνει βαριές ευθύνες και στο Υπουργικό Συμβούλιο, το οποίο ήταν ένα σώμα στην ουσία ανύπαρκτο. Τα μέλη του για να διατηρήσουν τις θέσεις τους, αναφέρεται, «είχαν την ευχέρεια να απορρίψουν προτάσεις και νομοσχέδια σχετικά με την οικονομία, πράγμα που δεν έπραξαν».

Ιδιαίτερες ευθύνες καταλογίζονται και στον διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας Πανίκο Δημητριάδη για το ELA στη Λαϊκή ύψους €9 δισ. Μάλιστα υποστηρίζεται ότι η Κύπρος εξαιτίας του ELA βρέθηκε εγκλωβισμένη και ήταν ένας από τους λόγους που αναγκάστηκε να αποδεχθεί τις οδυνηρές αποφάσεις του Γιούρογκρουπ.

Στον σημερινό Πρόεδρο της Δημοκρατίας καταλογίζεται ευθύνη επειδή προσήλθε στις συνεδριάσεις του Γιούρογκρουπ απροετοίμαστος σε ό,τι αφορά το κούρεμα καταθέσεων. Μάλιστα σημειώνεται ότι θα έπρεπε προτού το αποδεχθεί, να το αμφισβητήσει νομικά καθώς προσκρούει στο Χάρτη Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της ΕΕ.

Διαβάστε όλο το πόρισμα ΕΔΩ: http://media.philenews.com/PDF/porisma.pdf

Πηγή: http://www.philenews.com/

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: