Τα προφυλακισμένα ανώτατα στελέχη του ΑΚΕΛ επισκέφθηκε ο Δημήτρης Χριστόφιας




Λεμεσός: Έφεση στο διάταγμα κράτησης τους κατέθεσαν οι συλληφθέντες Βενιζέλος Ζανέττος, Χρίστος Αλέκου και Αντώνης Ιωακείμ, κάνοντας λόγο για σύλληψη που έχει στόχο να χτυπηθεί το ΑΚΕΛ.
Στο μεταξύ, τα κρατητήρια της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λεμεσού καθώς κι αυτά στην Αραδίππου, επισκέφθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής, ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Δημήτρης Χριστόφιας.

Ο λόγος της εκεί παρουσίας του ήταν για να επισκεφθεί τα στελέχη του ΑΚΕΛ, Βενιζέλο Ζανέττο και Χρίστο Αλέκου αντίστοιχα, που τελούν υπό κράτηση σχετικά με την πολύκροτη υπόθεση της Δρομολαξιάς.

Ο κ. Χριστόφιας επισκέφθηκε τα κρατητήρια γύρω στις 12 το μεσημέρι και η παραμονή του εκεί κράτησε περίπου μισή ώρα. Σημειώνεται ότι τον Βενιζέλο Ζανέττο αναμένεται να επισκεφθεί αύριο και ο ΓΓ του ΑΚΕΛ, Άντρος Κυπριανού.

Εκδήλωση συμπαράστασης από μέλη του ΑΚΕΛ

Αυθόρμητη εκδήλωση συμπαράστασης πραγματοποίησαν αργά το απόγευμα, έξω από την Αστυνομική Διεύθυνση Λεμεσού, 100 περίπου φίλοι και συνεργάτες του στελέχους του ΑΚΕΛ, Βενιζέλου Ζανέττου, ο οποίος τελεί υπό κράτηση για την υπόθεση της αγοράς του τ/κ τεμαχίου στη Δρομολαξιά, από το Ταμείο Συντάξεως της CYTA.

Στη συγκέντρωση, που διήρκησε μια περίπου ώρα, συμμετείχαν βουλευτές του ΑΚΕΛ, ο Επαρχιακός Γραμματέας του κόμματος και στελέχη των τοπικών λαϊκών οργανώσεων, οι οποίοι εξέφρασαν τη στήριξη τους στον 57χρονο Βενιζέλο Ζανέττο.

Σε δηλώσεις του εκ μέρους των συγκεντρωθέντων, ο βουλευτής του ΑΚΕΛ Λεμεσού, Άντρος Καυκαλιάς, έκανε λόγο για προσπάθεια στοχοποίησης του ΑΚΕΛ, προσθέτοντας ότι η” προσπάθεια τούτη που γίνεται για να απονευρωθεί το ΑΚΕΛ, για να μειωθούν οι αντιστάσεις του ΑΚΕΛ, ισοδυναμεί με προσπάθεια μείωσης των αντιστάσεων ολόκληρης της κοινωνίας”.

“Εμείς θα είμαστε εδώ, έχοντας παράλληλα ως στόχο την αλήθεια γύρω από όλα αυτά που καταγράφονται γύρω μας, ενώ την ίδια στιγμή δηλώνουμε ότι θα αντισταθούμε και δεν πρόκειται το ηθικό μας να καμφθεί”, συμπλήρωσε.

Για το ίδιο θέμα, ο ανταποκριτής του ΑΠΕ στη Λευκωσία Αριστείδης Βικέτος μετέδωσε τα εξής:

Έφεση στο Ανώτατο Δικαστήριο εναντίον του διατάγματος προσωποκράτησης τους υπέβαλαν τα δύο στελέχη του ΑΚΕΛ, Βενιζέλος Ζανέττος και Χρίστος Αλέκου, οι είναι ύποπτοι για το σκάνδαλο της επένδυσης της Αρχής Τηλεπικοινωνιών Κύπρου (ΑΤΗΚ). Έφεση υπέβαλε και ο επιχειρηματίας Αντώνης Ιωακείμ.

Τα δύο στελέχη υποστηρίζουν ότι μέσω της σύλληψης τους επιχειρείται να πληγεί το ΑΚΕΛ.

Τα στελέχη του κόμματος και ο επιχειρηματίας επικαλούνται μεταξύ άλλων ως λόγους έφεσης ότι το δικαστήριο αποφάσισε λανθασμένα την κράτηση τους, αφού η μαρτυρία, όπως ισχυρίζονται, δεν είναι γνήσια αλλά αποτελεί προϊόν συναλλαγής. Ακόμη, οι ίδιοι δηλώνουν ότι η μαρτυρία που εξασφάλισε η αστυνομία είναι ύποπτη και θα έπρεπε το δικαστήριο να την απορρίψει.

Το Ανώτατο Δικαστήριο αναμένεται να εξετάσει την έφεση στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας, πιθανόν την Τρίτη.

Στα κρατητήρια της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λεμεσού μετέβη ο τέως πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας, ο οποίος επισκέφθηκε τον  Βενιζέλο Ζανέττο. Η επίσκεψη αυτή έγινε με άδεια από το Αρχηγείο της Αστυνομίας.

Αργά το απόγευμα μέλη και υποστηρικτές του ΑΚΕΛ πραγματοποίησαν εκδήλωση συμπαράστασης στο Βενιζέλο Ζανέττο έξω από την Αστυνομική Διεύθυνση Λεμεσού.

Διαμαρτύρεται ο Χριστόφιας

Ο τέως πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας υποστήριξε ότι το πόρισμα της Ερευνητικής Επιτροπής για την οικονομία, που είδε το φως της δημοσιότητας, «βρίθει αναληθειών και συκοφαντιών». Επίσης, ο κ. Χριστόφιας χαρακτήρισε παράνομη την Επιτροπή και τόνισε ειρωνικά:  «ήταν τόσο αφοσιωμένη στους δημοκρατικούς θεσμούς που δεν μου επέτρεψε να μιλήσω».

Με γραπτή δήλωσή του ο κ. Χριστόφιας κάλεσε τον Γενικό Εισαγγελέα να «μελετήσει όχι μόνο το πόρισμα της παράνομης επιτροπής, που αν δεν απατώμαι έχει δηλώσει ότι θα είναι χρήσιμο εργαλείο για τις έρευνες, αλλά να μελετήσει και τη δική μου κατάθεση, την οποία μου απαγορεύθηκε να αναγνώσω».

Αναφερόμενος στην δήλωση που του απέδωσε η διερευνητική επιτροπή —«εγώ είμαι ο Πρόεδρος και κάνω ό,τι θέλω»— ο κ. Χριστόφιας υπογράμμισε ότι « πρόκειται για μια φαντασίωση της».

«Ας σταματήσει η Κυβέρνηση την κατηφόρα της ποινικοποίησης της πολιτικής ζωής του τόπου και ας επικεντρωθεί στα κορυφαία ζητήματα που έχει μπροστά της η Κύπρος, πριν να είναι αργά για τον τόπο μας και το λαό μας» κατέληξε ο τέως πρόεδρος Δ. Χριστόφιας.

Πηγή: www.philenews.com, ANA-MPA – Φωτογραφία ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: