Στελέχη του ΑΚΕΛ οδηγήθηκαν στη φυλακη




Λευκωσία: Άγγιξαν την ηγετική πυραμίδα του ΑΚΕΛ οι συλλήψεις για το σκάνδαλο της Δρομολαξιάς, με δύο στελέχη του κόμματος να φορούν χειροπέδες. Ως ύποπτοι για πέντε διερευνώμενα αδικήματα είναι οι Βενιζέλος Ζαννέτος, μέχρι πρόσφατα επικεφαλής του οικονομικού γραφείου του ΑΚΕΛ, και Χρίστος Αλέκου, πρώην κεντρικός οργανωτικός γραμματέας του κόμματος, και οι δύο μέλη του Πολιτικού Γραφείου.

Η Αστυνομία διερευνά μεταξύ άλλων και υπόθεση εκβιασμού, αφού, σύμφωνα με πληροφορίες του «Φιλελεύθερου», ο επιχειρηματίας Νίκος Λίλλης ανέφερε ότι δεχόταν ώστε να προχωρήσει στην εξόφληση των χρεών μελών του ΑΚΕΛ Λάρνακας που συμμετείχαν στο συμβούλιο της Αλκής.

Όταν ο Λίλλης πήρε τα πρώτα χρήματα από την επένδυση της Cyta στο τ/κ ακίνητο στη Δρομολαξιά, πιεζόταν να πληρώσει για τα χρέη, διαφορετικά, όπως ο ίδιος υποστήριξε, θα του έκοβαν τη ροή των χρημάτων, ενώ γίνεται λόγος για ένα εκατομμύριο ευρώ που ζήτησε ο ίδιος επιπλέον για το σκοπό αυτό. Οι ισχυρισμοί αυτοί απορρίπτονται από τους υπόπτους και κάνουν λόγο για σκευωρία εναντίον τους. Ωστόσο, εκτός από τη μαρτυρία Λίλλη, οι ανακριτές κατέχουν και δεύτερη μαρτυρία από πρώην πρόεδρο της Αλκής, ο οποίος έχει επιβεβαιώσει όσα κατέθεσε ο Λίλλης και μάλιστα φέρεται να υπήρξε αυτόπτης μάρτυρας ακόμα και σε επεισόδιο του Λίλλη με στέλεχος του ΑΚΕΛ.

Σήμερα ενώπιον Δικαστηρίου οι ύποπτοι

Ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας για ανανέωση των διαταγμάτων κράτησής τους αναμένεται να παρουσιαστούν σήμερα ο Πρόεδρος του ΔΣ της ΑΤΗΚ Στάθης Κιττής, ο Γρηγόρης Σουρουλλάς υπάλληλος του Κτηματολογίου, ο Γιάννης Σουρουλλάς υπάλληλος της CYTA και ο Ορέστης Βασιλείου ΓΓ της ΕΠΟΕΤ ΟΗΟ – ΣΕΚ, για την υπόθεση της αγοράς τ/κ τεμαχίου στη Δρομολαξιά, από το Ταμείο Συντάξεως της CYTA.

Και οι τέσσερις είναι ύποπτοι, μεταξύ άλλων, για συνωμοσία προς διάπραξη κακουργήματος, συνωμοσία προς καταδολίευση, απάτη, απόσπαση από δημόσιο λειτουργό, δωροληψία για επίδειξη από δημόσιο λειτουργό, κατάχρηση εξουσίας, κλοπή από δημόσιο λειτουργό, νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, αδικήματα διαφθοράς, κυκλοφορία πλαστού εγγράφου, αποδοχή αμοιβής με τρόπο που υποδηλώνει δεκασμό, παρέμβαση σε δικαστική διαδικασία, αθέμιτη κτήση περιουσιακού οφέλους από αξιωματούχους και λειτουργούς του Δημοσίου και άλλα, αδικήματα που διαπράχθηκαν μεταξύ Νοεμβρίου του 2009 μέχρι τις 24/9/2013 σε Λευκωσία και Λάρνακα.

Παράλληλα ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας για έκδοση διαταγμάτων κράτησης τους αναμένεται να παρουσιαστούν σήμερα και οι Χρίστος Αλέκου 57 χρόνων και Βενιζέλος Ζαννέττου, 66 χρόνων στελέχη του ΑΚΕΛ, και Αντώνης Ιωακείμ, 55 χρόνων επιχειρηματίας και μέτοχος της εταιρείας Wadnic Trading Ltd του Νίκου Λίλλη, ο οποίος είναι κατηγορούμενος για την υπόθεση της αγοράς του τ/κ τεμαχίου στη Δρομολαξιά από το Ταμείο Συντάξεως της CYTA. Οι συλλήψεις των Αλέκου, Ζαννέττου και Ιωακείμ έγιναν στη βάση της κατάθεσης του επιχειρηματία Νίκου Λίλλη.

Όπως δήλωσε χθες η Αναπληρώτρια Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Νικολέτα Τυρίμου, οι τρεις συνελήφθησαν κατόπιν έκδοσης ενταλμάτων σύλληψης τους, για διευκόλυνση των ανακρίσεων της Αστυνομίας σχετικά με διερευνώμενες υποθέσεις συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος, συνωμοσίας για καταδολίευση, κλοπής, εκβιασμού και νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

Εξάλλου επίσκεψη στο χώρο υλοποίησης του έργου AERO του Ταμείου Συντάξεων των εργαζομένων της Αρχής Τηλεπικοινωνιών Κύπρου (ΑΤΗΚ) θα πραγματοποιήσει σήμερα το πρωί η τριμελής Ερευνητική Επιτροπή διερεύνησης καταγγελιών σχετικά με απαλλοτριώσεις και αγοραπωλησίες τουρκοκυπριακών περιουσιών.

Η απόφαση για επίσκεψη στο συγκεκριμένο χώρο λήφθηκε ύστερα από συνεννόηση της Επιτροπής με τον Διευθυντή Υποστηρικτικής Υποδομής στην ΑΤΗΚ, Χριστόφορο Γιαννακού, ο οποίος κατέθεσε στις 3 Σεπτεμβρίου στην Ερευνητική Επιτροπή ως υπεύθυνος για την τεχνική διαχείριση του έργου.

Πηγή: www.philenews.com

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: