Νέα μέτρα λιτότητας θα οδηγούσαν την Ελλάδα στα άκρα υποστηρίζει η οικονομολόγος Vicky Pryce




Η Ελλάδα θα οδηγούνταν στα άκρα και στην έξοδο από την Ευρωζώνη εάν επιβάλλονταν νέες περικοπές και νέα μέτρα λιτότητας υποστήριξε η οικονομολόγος Vicky Pryce σε συνέντευξή της στην τηλεόραση του CNBC More austerity could tip Greece ‘over the edge’: Economist»).

Γεννημένη στην Ελλάδα η Vicky Pryce εγκαταστάθηκε έφηβη ακόμη στο Λονδίνο, ενώ πέρυσι συνέγραψε βιβλίο για την Ελλάδα με τίτλο «Greekonomics».

«Το θετικό στην Ελλάδα σήμερα είναι ότι υπάρχουν ενδείξεις βελτίωσης. Οδηγούμαστε σε πρωτογενές πλεόνασμα, ενώ η οικονομία αρχίζει τουλάχιστον να συρρικνώνεται με λιγότερη ταχύτητα από πριν, κυρίως εξαιτίας της εξαιρετικά επιτυχούς τουριστικής περιόδου το καλοκαίρι» τόνισε.

Επεσήμανε ωστόσο ότι η λιτότητα που επιβλήθηκε στην Ελλάδα από τους δανειστές μοιάζει περισσότερο με ποινή φυλάκισης, προσθέτοντας ότι αντί της «τιμωρίας» που προτείνεται για την Ελλάδα με την μορφή νέων περικοπών χρειάζεται να ληφθούν μέτρα για την ανάταξη της οικονομίας και την στήριξη της ανάπτυξης.

Η παραγωγή στην Ελλάδα μειώθηκε κατά 20% εξαιτίας της ύφεσης και γι’ αυτό το λόγο θα πρέπει να ληφθούν μέτρα για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας και την στήριξη των επενδύσεων, σημείωσε.

Τέλος η Vicky Pryce τάχθηκε υπέρ του κουρέματος του ελληνικού χρέους που κατέχουν οι επίσημοι πιστωτές, συμπεριλαμβανομένου εκείνου που κατέχει η ΕΚΤ.

http://www.cnbc.com/101112626

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: