Λαγκάρντ: Να μην εφησυχάζει η Ευρώπη




Η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Christine Lagarde, προειδοποίησε κατά ενός ενδεχόμενου εφησυχασμού των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων λόγω της οικονομικής ανάκαμψης που παρατηρήθηκε πρόσφατα για πρώτη φορά από το 2011.

Τα παραπάνω ανέφερε σε συνέντευξή της στο δημοσιογράφο Richard Quest στην ηλεκτρονική έκδοση του CNN, με τίτλο «Christine Lagarde warns against ‘complacent’ Europe».

Συγκεκριμένα, μιλώντας στην έδρα του ΔΝΤ, η κα Lagarde δήλωσε στον Quest ότι τα κράτη-μέλη της ΕΕ δεν έχουν την πολυτέλεια να επιδείξουν ολιγωρία ως προς τη δέσμευσή τους για δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και τη στήριξη τραπεζών, τονίζοντας ότι τα μέλη της ΕΕ πρέπει να προχωρήσουν με την ευρωπαϊκή τραπεζική ένωση και να συνεχίσουν τις δομικές μεταρρυθμίσεις για το συγκεκριμένο στόχο.

Τα σχόλια της κας Lagarde, υποστηρίζεται στο δημοσίευμα, πραγματοποιήθηκαν μετά την ανάπτυξη 0,3% που παρατηρήθηκε το δεύτερο εξάμηνο του τρέχοντος έτους ύστερα από έξι συνεχή τρίμηνα οικονομικής ύφεσης.

Η κα Lagarde χαρακτήρισε επίσης την ανεργία στους νέους ως την πρώτη προτεραιότητα στην ατζέντα χάραξης στρατηγικής, δηλώνοντας ότι «οι χώρες πρέπει να κάνουν το έργο τους, το ΔΝΤ θα συμβάλει επίσης στη διαδικασία, οπότε πρέπει να μετέχουμε στην καλή θέληση, στα διαθέσιμα ποσά και στην πολιτική αποφασιστικότητα για να επικεντρωθούμε στα σωστά θέματα». 

http://edition.cnn.com/2013/10/17/business/christine-lagarde-europe-crisis/index.html?iref=allsearch

PHOTO: IMF Managing Director Christine Lagarde (R), Chairman of the IMFC Tharman Shanmugaratnam (C) and IMF FIrst Deputy Managing Director David Lipton (L) hold a joint press coference after their meeting at the IMF Headquarters in Washington, DC. (IMF Photograph/Stephen Jaffe)

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: