Η διαπλοκή πολιτικών και επιχειρηματιών




Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ

Προκαλεί απέραντη θλίψη το «ξεκατίνιασμα» μεταξύ του τέως Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Δημήτρη Χριστόφια και αυτού του …επιφανούς μεγαλοπαράγοντα του κυπριακού ποδοσφαίρου κ. Μιλτιάδη Νεοφύτου.

Οι δύο πρώην στενοί φίλοι και σύντροφοι, που είχαν οικονομικές συνδιαλλαγές πριν και στη διάρκεια της προεδρίας του κ. Χριστόφια, έφτασαν στα δικαστήρια για να επιλύσουν τις διαφορές τους. Και ο κυπριακός λαός γίνεται για μία ακόμη φορά μάρτυρας του οικονομικού «αλισβερίσι» μεταξύ επιχειρηματιών και πολιτικών με τη συμμετοχή, φαντάζομαι, του απαραίτητου τραπεζίτη.

Να μην σας ταλαιπωρώ με τις λεπτομέρειες της υπόθεσης που δημοσιοποιήθηκε από την εφημερίδα «Πολίτης», διότι είναι γνωστές και είμαι βέβαιος πως πρόσθεσαν σταγόνες στο ήδη ξεχειλισμένο -από απαίχθεια για τους πολιτικούς- ποτήρι. Δεν πρέπει να κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλό μας. Και πρέπει να γνωρίζουν οι πολίτες, που παραμένουν προσκολλημένοι στα καθεστωτικά κόμματα, πως έχουν και οι ίδιοι την ευθύνη για τη βρώμα και τη δυσοσμία που αναδύει το κυπριακό πολιτικό σύστημα και κατεστημένο. Αυτοί τους ψηφίζουν, αυτοί τους χαρίστηκαν όλα αυτά τα χρόνια.

Το ΑΚΕΛ χρησιμοποιώντας τους δικούς του μηχανισμούς, ρίχνει λάσπη δεξιά και αριστερά για να διασωθεί αν και σιγά-σιγά αλλά σταθερά θα εγκαταλείψει τον κ. Χριστόφια. Ουδείς πρέπει να αμφιβάλλει γι’ αυτό. Ομως τη λάσπη τη ρίχνει στον ανεμιστήρα, η οποία επιστρέφει στα ανώτατα στελέχη του αυτοαποκαλούμενου κομμουνιστικού κόμματος της Κύπρου, διότι ως γνωστόν το κόκκινο από πολύ καιρό τώρα έγινε …ροζ. Η έγνοια του κ. Ανδρου Κυπριανού ο οποίος με την ευκαιρία προγραμματίζει ταξίδι στην έδρα του καπιταλισμού, την Ουάσιγκτον, είναι να διασωθεί ο ίδιος και το κόμμα, το οποίο εξήλθε βαθύτατα πληγωμένο από την πενταετή θητεία του πρώην γενικού του γραμματέα στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ετσι, ανέσυρε από την κομματική ΚΥΠ όλα τα στοιχεία που έχει συλλέξει κατά καιρούς για τους πολιτικούς του αντιπάλους. Η πρώτη προειδοποίηση που έφτασε στα δημοσιογραφικά γραφεία αφορά τα σκάνδαλα του ΔΗΣΥ επί κυβέρνησης του κ. Γλαυκου Κληρίδη. Η δεύτερη προειδοποίηση είναι ένα βίντεο με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να κάνει δηλώσεις στη Μόσχα (αν δεν κάνω λάος) σε κατάσταση ευθυμίας και η τρίτη το ΜΕΓΑ σκάνδαλο του χρηματιστηρίου, στο οποίο έχουν αναμειχθεί και έχουν κερδίσει μεγάλα ποσά αρκετοί εκ των Κυπρίων πολιτικών.

Επίσης, το ΑΚΕΛ προχώρησε σε μία άλλη κίνηση, χωρίς προφανώς να γνωρίζει ότι οι ασκοί του Αιόλου θα κατευθυνθούν και προς τα στελέχη του. Ζήτησε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τους υπουργούς αλλά και το σύνολο της πολιτικής ηγεσίας να δημοσιοποιήσουν τα περιουσιακά τους στοιχεία την τελευταία πενταετία. Τους καλεί να ανοίξουν και τους λογαριασμούς τους δικούς τους και των συζύγων τους… Αστεία πράγματα… Μόνο την τελευταία πενταετία αγαπητέ κ. Κυπριανού; Και γιατί όχι από την ημέρα που εισήλθατε όλοι στην πολιτική; Προφανώς επειδή θα αποδειχθεί ότι είσασταν όλοι φτωχοί όταν ξεκινήσατε την πολιτική σας καριέρα ενώ τώρα –οι περισσότεροι- είστε πλούσιοι… Οσον αφορά τους τραπεζικούς λογαριασμούς, ο Γ.Γ. του ΑΚΕΛ πρέπει να μας περνά για βλάκες. Τα χρήματα τα κρύβουν τα τέκνα, τα …εξαδέλφια και οι πιστοί φίλοι. Ο κ. Κυπριανού έπρεπε να διαβάσει τα πρακτικά της δίκης του Ακη Τσοχατζόπουλου πριν μιλήσει.

Οι πολίτες πρέπει να κρατούν μικρό καλάθι όταν ακούνε τους πολιτικούς να τσακώνονται για το ποιό κόμμα αναμείχθηκε στα σκάνδαλα και τις λαμογιές. Οταν ομιλούν με αυτό τον τρόπο να είστε βέβαιοι πως αρχίζουν να «μαγειρεύουν» χρησιμοποιώντας τη συνταγή της συγκάλυψης. Στη Λευκωσία ψιθυρίζουν πως η περασμένη πενταετία κυριαρχήθηκε από πολύ χρήμα. Ομιλούν ακόμα και για μαφιόζικες μεθόδους. Οι αλληλοκατηγορίες είναι βαρύτατες και καλύπτουν και τους μονίμως βολεμένους ηγέτες του ΔΗΚΟ. Ακούμε για επαύλεις, που ούτε στο Χόλιγουντ δεν υπάρχουν και για παχυλούς τραπεζικούς λογαριασμούς. Οι Ακελικοί από την άλλη πλευρά αναφέρονται στο Χρηματιστήριο, στο οποίο και οι ίδιοι ήσαν αναμεμειγμένοι, σε κατασκευές δρόμων, σε κάποιες αγορές της Cyprus Airways και πάει λέγοντας…

Σε ολίγες ημέρες θα τους ακούσετε να δηλώνουν πως για το καλό της πατρίδας και για τις κρίσιμες στιγμές που περνά η οικονομία, απαιτείται ενότητα και άλλα κουραφέξαλα. Είναι επειδή ξεκινά η διαδικασία της συγκάλυψης και του συμψηφισμού. Δεν πρέπει να τους το επιτρέψουμε διότι έχουν καταστρέφει την πατρίδα μας πολιτικά και οικονομικά. Και θα το επαναλάβουν διότι εκτός όλων των άλλων είναι και εκβιαζόμενοι…

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ: Πολλοί ίσως ισχυριστούν ότι καταθέτω τη γνώμη μου επειδή η Αντιγόνη Δρουσιώτου Σολομωνίδου είναι φίλη και συνάδελφος. Αλλά η έκθεσή της στο λόμπι του κεντρικού κτιρίου του ΟΗΕ, στην οποία παραβρέθηκε η ελίτ της Νέας Υόρκης, είναι κραυγή για την επανένωση της Κύπρου. Βεβαίως, η επανένωση δεν πρόκειται να γίνει ποτέ μέσω της ρατσιστικής δικοινοτικής ομοσπονδίας, διότι η απαράδεκτη αυτή λύση θα χωρίσει για πάντα τις δύο κοινότητες και θα χαρίσει τον κατεχόμενο βορρά μας στην ισλαμική Τουρκία…

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: